Belépés

Mi az a Szépészeti Nőintézet?

Szakonyi Eszter kozmetikus mester, egészségügyi szakkozmetikus, aki korábban gazdasági mérnöki diplomát szerzett, majd dolgozott külkereskedőként, így az ott tanult precizitására, rugalmasságára és széles látókörére e tevékenységben is nagyban támaszkodik. A kozmetika világában való jártasságát többek között a SOTE egészségügyi szakkozmetikus képzésén (2010), továbbá az argentin Escuela Holística International kurzusán (2013) mélyítette tovább. Az „Időtlen szépség” című könyv szerzője. A három apró fiúgyermekét terelgető anyuka már előző, egyszemélyes kozmetikai műhelyével is elnyerte 2014-ben az „Év szalonja” közönség díját. A vendégek így megnyilvánuló elismerése és szeretete adta a bátorságot a Vintage Beauty Szépészeti Nőintézet megalapításához.

 

"A Vintage Beauty Szépészeti Nőintézet a nőkről és a komplexitásról szól. Arról a tökéletes elfogadásról és empátiáról, amely lehetőséget nyújt korunk hölgyeinek a töltekezésre. Egyetlen célja van: hasznosnak lenni."

 

A több mint 300 négyzetméteres Szépészeti Nőintézet kialakításában fontos szerepet játszott a stílus és a diszkréció. Balásy Emese tervező-lakbrendező elképzelései és munkája alapján a tér azt a magas színvonalú intimitást kívánja megteremteni, amely a tökéletes ellazuláshoz és feloldódáshoz nélkülözhetetlen.

Ezt a kifejezett boudoir hangulatot támasztja alá az 1920-as évek stílusát megidéző enteriőr. A berendezési tárgyak és az elrendezés a kor alap értékeit tartja szem előtt: a furfangosan tervezett tereket és a magyarázatra nem szoruló értékeket. Ennek a stílusnak az egyszerű eleganciája vonul végig az alsó szint orvosi rendelőjén és a földszinti “Úrmegőrzőben” is. Az emeleten, a kezelőhelyiségekben és váróban ezt fűszerezi a vintage stílus puha, levendula illatú, csipkés, kiegészítő áradata, amely szándékoltan messze tolja magától a külső világ illúziómentes valóságát.

A Vintage Beauty Szépészeti Nőintézetben minden a női lélekre hangolt. A kínált szolgáltatásokat és kezeléseket úgy válogattuk össze, hogy az a legkiválóbb minőségben járuljon hozzá a hölgyek testi és lelki megújulásához. Az Intézet a kozmetikai arc- és testkezeléseiről és azok személyre szabásáról vált ismertté, amelyek alapjául a tulajdonos (Szakonyi Eszter kozmetikus mester, egészségügyi szakkozmetikus) által megalkotott, egyedülállóan magas, 95-98%-os hatóanyag tartalmú Vintage Beauty kozmetikai termékcsalád szolgál. Ezen termékek személyre szabása 100%-os növényi eredetű kivonatok, olajok, aromavizek és illóolajok, továbbá ásványi anyagok felhasználásával történik, probléma specifikusan.
Az intézet munkáját gyógymasszőr, gyógytornász, pedikűr-manikűr, kineziológus és bőrgyógyász szakemberek szolgáltatásai egészítik ki.

Ezer év szépészeti titka

A Vintage Beauty márka sok ezer év szépségápolási titkait ötvözi a mai kor elektrokozmetikai vívmányaival, valamint a világszínvonalú hagyományos magyar kozmetikai gyakorlat mesterfogásaival. Minden, ami a Vintage Beauty márkanévvel fémjelzett, a tisztaság és a hatékonyság maximumára törekszik. Elzárkózik mindentől, ami akár szakmailag, akár emberileg kétes, bizonytalan, megalapozatlan, hamis, vagy pusztán csak divatos.

E termékcsalád kialakítását a szépségápolás történetének évekig tartó tanulmányozása előzte meg, melynek során előkerült számos titok és elfeledett receptúra a régi idők gyakorlatából. E kutatómunka tapasztalatait felhasználva, 2015-ben került kifejlesztésre a Vintage Beauty kozmetikai termékcsalád, melyet kiemelkedően magas, 95-98%-os hatóanyagtartalma, páratlanul gondos gyártási technológiája és 100%-os növényi eredetű alapanyagai tesznek semmilyen más termékhez sem hasonlítható tisztaságúvá és hatásúvá. A krémek alapjául bio damaszkuszi rózsavíz, továbbá bio minőségű növényi olajak, illóolajok és kivonatok szolgálnak.

Mit tesz a nőkért?

„Nők vagyunk, anyák és leányok.  Könnyen azonosulunk azzal, akiket ezen mivoltukban hátrány ér. Ezért adakozunk nyilvánosan, hogy mások figyelmét is felhívjuk ennek a lehetőségére. Ezért kérjük meg vendégeinket és vásárlóinkat, hogy már fizetéskor rendelkezzenek: mely alapítvány számára juttassuk el a kifizetett összeg bizonyos részét. Nem csak a néhány ezer forint számít, hanem az, hogy így talán többeknek eszébe ötlik, mennyire egyszerű segíteni. Idén a Hősök Tere, a Bátor Tábor és a NaNe céljait támogatjuk.”

Vannak női témák, amelyek figyelmet, tapintatot és legfőképp szakértelmet igényelnek. Egy kozmetikus ezt mindig tudja. Elárulja a bőr, egy önkéntelen arcmozdulat vagy maga a vendég. Ezek megvitatására a Szépészeti Nőintézet rendszeresen meghívja az érdeklődőket egy kis délutáni beszélgetésre, hogy a Vintage Beauty névhez méltó, tiszta forrásból tájékozódhassanak az őket foglalkoztató vagy érintő kérdésekről.

Hivatalos megnyitó

2015. október 16-án hivatalosan is megnyitotta kapuit a Vintage Beauty Szépészeti Nőintézet. A stílusos ünnepségen Szakonyi Eszter alapító és Zólyomi Zsolt parfümőr (a Vintage Beauty illatainak megalkotója) köszöntötte a meghívottakat, majd Fesztbaum Béla színművész és Berki Sándor hegedűművész szórakoztató előadása közben ismerkedtek a hely hangulatával és szolgáltatásaival.

Képgaléria:


Bővebb információ: Vintage Beauty

 

Olvasóink értékelése:  / 3
ElégtelenKitűnő 

You have no rights to post comments

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Móka / Szépségápolás :)
Szépségápolás - kicsit másképp :) A hétköznapok mellett elfér egy kis nevetés is!...
Életmód / Megnyilt: V4 ART CONNECTS képzőművészeti kiállítás-sorozat
V4 ART CONNECTS címmel képzőművészeti kiállítás-sorozat nyílt a Budavári Mikvében és a...
Életmód / A vashiányról...
A nem megfelelő táplálkozás egyik következménye: VASHIÁNY Amikor a szervezetben nincs elég...