Belépés

Hajhullás parazitáktól?

Hajhullás parazitáktól?

 

 

Nem is sejtenénk milyen galibákat okozhatnak a szervezetünkben lévő élősködők, akik nemcsak a hajhullásért és a korpásódásért, hanem sok esetben a hüvelyi folyásért is felelősek. A beleinkben élő paraziták pedig kimerültséget, fiatalkori hajritkulást és akár allergiát okozhatnak. A skalpdiagnosztika segítségével ma már kellemetlen orvosi beavatkozások nélkül is kiszűrhető a problémák nagy része.

 

A hajhullás, korpásodás, fejbőrgyulladás hátterében – annak ellenére, hogy a laborvizsgálatok eredményei negatívak - gyakran áll parazita, atka, Chlamydia vagy gomba. A sokaknak gondot okozó hüvelyi folyás szintén jelzés a női szervek toxikus terheléséről, mely a haj minőségi romlásával is mutatkozhat. Amíg orvosilag nem találnak kóros eltérést, - a panasz mégis állandóan, hosszú évek óta jelen van – sikertelen próbálkozásokkal telik az idő.


A képen látható atka jelenléte – külsőleg - a fejbőrön okozhat gyakori viszketést, pattanásokat, de az érzékeny, gyulladt fejbőr, a korpásodás is esetenként ennek tudható be. Ez a fésű alakú lény teljes életciklusát a fejbőrön élősködve tölti, beépül a hajtüszőkbe és elszívja a táplálékot a hajhagymáktól, így a haj minősége gyengülhet, mennyisége csökkenhet. A hajritkulásnál az esetek 88%-ában megtalálható, viszont a normális hajsűrűséggel rendelkező emberek 91%-ának nincs ilyen élősködő-tenyészet a fején.
Egyszerű vizsgálattal, elektro-akupunktúrás méréssel könnyen ki tudjuk mutatni a szőrtüsző atka jelenlétét akkor is, ha a mikroszkópos vizsgálattal nem sikerült láthatóvá tenni.

 

Paraziták a belekben is!


Kimerültség, puffadás, hasfájás, allergiák, hajhullás vagy akár gyors, fiatalkori hajritkulás, kopaszodás – csak néhány azok közül a tünetek közül, amit a beleinkben, a szerveinkben lakó élősködők okozhatnak. Az emberek 90 százaléka érintett a témában.A beleink egészsége nagyban meghatározza az immunrendszer egészségét, a hajunk minőségét, mennyiségét, a bőr, fejbőr állapotát. A helytelen táplálkozás során kialakult lerakódások egyrészt „lehetetlenné teszik”, hogy a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek felszívódjanak az elfogyasztott élelmiszerből, másrészt lakhelyet biztosítanak számtalan élősködőnek. Ez a „csinos lény” remek élőhelyet talál magának a lerakódásokkal teli bélrendszerünkben, majd eleszi előlünk a tápanyagokat, amikre egyébként a sejtjeinknek lenne szüksége. Szinte mindenkiben élnek élősködők, de komolyabb tüneteket csak túlzott elszaporodásuk okoz. Évekig élhetnek valaki szervezetében anélkül, hogy bármilyen tünetet produkálnának. Ha hasmenést, hasi fájdalmakat, puffadást, émelygést, fáradtságot, hirtelen fogyást, vagy a székletben furcsa dolgokat tapasztalunk, nagy valószínűséggel a paraziták okozzák a gondot.


A terápia pontos összeállításában tudnunk kell – és ez ki is derül a méréseinknél – hogy a sokféle parazita közül melyik a ludas a panaszokért, így rögtön fény derül arra is, hogy a javasolt készítmény hatni fog-e egyáltalán.

 

 

A hüvelyi folyással sem kell együtt élni!

 


A hajhullás hátterét felkutató vizsgálatokon kiderülhet a vérkép eredményei alapján, hogy valahol a szervezetben gyulladás van, de panasz hiányában a gyulladás helyének meghatározása elmarad. Egyre nő a krónikus gyulladásban, krónikus nőgyógyászati betegségben és a szövődményekben szenvedők száma, lassan már "normálisnak" mondható, ha egy nőnek hüvelyi folyása van.
A nőgyógyász az ilyen jellegű panaszt nem köti össze a hajhullással, a haj megritkulásával. Ugyanakkor a vizuális „skalpdiagnosztika” alapján pontosan tudom, hogy a petefészek vagy a méh területén valamilyen kóros elváltozás áll fenn, melyet műszeres méréssel, kellemetlen fájdalmak nélkül azonnal alá is tudunk támasztani. 
A hüvelyben élő tejsavbaktérium megpróbál védelmet nyújtani a betolakodó kórokozókkal szemben, de az antibiotikumokkal e hasznos lakónkat kiirtjuk.
Így tettre készek a gombák, élükön a Candida, az egysejtűek közül a Trichomonas, a vírusok, mint a herpesz, a Papilloma, illetve újabb ádáz "ellenség" a - sejten belül élősködő - baktérium, a Chlamydia.
Sokak számára talán hihetetlen, hogy vetkőzés, szúrás, fájdalom nélkül néhány perc alatt kiderül, hogy melyik kórokozó okozza a galibát a szervezetben.
A kicsi gyerektől az idős korosztályig, férfiak és nők egyaránt különösen szeretik vizsgálati módszerünket, hiszen gyors, pontos, kellemetlenségek, szégyenkezés nélküli és érthető. Emellett az is pontosan „visszamérhető”, hogy mi az, ami segíthet megszüntetni a panaszokat a szervezetben és a hajas fejbőrön egyaránt.

 

 

 

 

 

 

 

Kis Éva
skalpdiagnoszta, holisztikus hajgyógyász
www.nicehajgyogyaszat.hu

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Életmód / Vigyázz, kéz, kórokozók!
Tekintettel az elmúlt időszakban többször is kialakuló járványügyi helyzetre, egyre többen...
Életmód / A vashiányról...
A nem megfelelő táplálkozás egyik következménye: VASHIÁNY Amikor a szervezetben nincs elég...
Életmód / Gyere a Zselicbe!
Nem is gondolnánk, mennyi csodát rejteget a Zselici Tájvédelmi Körzet! A Somogy és Baranya...