Belépés

JÁTÉK A FÉNYEKKEL – STROBING TECHNIKA

 

 

 

 

Galgóczy Vanda, a Trendteremtő versenyekről is ismert sminkes-stylist, sminkoktató a strobing sminktechnikát mutatja meg lépésről lépésre. Ha már nyár, és sok napsütés, akkor miért ne varázsoljunk ragyogást az arcra is? A strobing arcformázási és sminkelési technikánál kiemelt szerepet kap a fény, ami természetes módon világítja meg az arc különböző pontjait.

 

 

Az arcon több olyan pont is található, amelyek anatómiailag kintebb esnek az arc síkjától. Ezek a következők: a két szemöldök közötti terület (homlok közepe), orrnyereg, orrhegy, felső ajkak közepe, állcsúcs, járomcsont, szemöldökcsont és a belső szemzug. Ezeket a pontokat, fénypontoknak hívjuk és krémes majd por alapú  highlighterrel emeljük ki őket.

 

1. lépés


Az arcot megtisztítjuk, majd primerek segítségével előkészítjük az alapozáshoz. A modell tág pórusai miatt jelen esetben egy pórusösszehúzó primert használtunk.

 

2. lépés

 

Bőrtípusnak és bőrtónusnak megfelelő alapozóval lealapozzuk az arcot, majd a fénypontokra krémes állagú, bőr tónusával hasonló árnyalatú highlightert teszünk, amit könnyen eloszlathatunk ujjheggyel. Ügyeljünk arra, hogy a széleken ne maradjanak éles, eldolgozatlan vonalak.

 

3. lépés

 

Lefixáljuk az arcot egy vékony púder réteggel, de csak azokon a pontokon, ahova nem tettünk a krémes highlighterből, ugyanis a fénypontokra por alapú highlightert teszünk.

 

4. lépés

 

A szemöldököt ceruzával, majd szemöldökporral formázzuk. A járomcsontra, a highlighter alá pirosító, ez alá pedig a csontosító kerül.

 

5. lépés

 

A szemeket üde, nyárias tónusú színekkel hangsúlyozzuk, és tusvonallal emeljük ki. Ennél a technikánál nem kell túlzottan hangsúlyos, éles tónusokkal dolgozni a szemen, hiszen az arc ragyogása már odavonzza a tekintet.

Haj: Bögösné Boros Boglárka
Modell: Ludman Emese
Smink: Galgóczy Vanda sminkes, stylist, sminkoktató
Fotó: Galgóczy Zoltán

 

 
Olvasóink értékelése:  / 3
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Smink step by step / Szép bőr - camuoflage-zsal lépésről lépésre
A problémás bőr kezelést, törődést kíván, ám a viselője nem biztos, hogy szívesen...
Smink step by step / Emberből Kreatúra - 20 perc alatt!
  Emberből Kreatúra - 20 perc alatt! A második Make-up Artist Design Show-n (2011. március...
Smink step by step / Szemfestési alapok kezdőknek és haladóknak
A szemfestés talán a leglátványosabb módja annak, hogy az ember felhívja magára a figyelmet....