Belépés

Elrontott balayage melír javítása

 


 

 

A balayage melír elkészítése az egyik kedvelt fodrászati szolgáltatás. Ám van olyan, amikor nem sikerül. A miértek helyett a hogyan kérdésre keressük a választ. Hogy hogyan lehet javítani, ha már egyszer rosszul lett felkenve az a festék? A nem megfelelően elkészített, balayage-nak indult hajfestés kijavítását az A-List Salon & Spa Hűvösvölgy munkatársa, BURAI KINGA fodrász mutatja be.

 

 1. Helyzetfelmérés / Diagnózis

 

Gyakorlatlanságról és a technika nem ismeréséről árulkodik a kért balayage hajszínváltoztatás helyett elkészített, a képen látható frizura. A leválasztások és a festékfelvitel és -elhelyezés is problémás. Az elkészült frizura se nem balayage, se nem esztétikus melír. Ezt orvosolandó, a vendég olyan szakembert keresett, aki vágás és hajszerkezet-károsítás nélkül "rendbe teszi" a hajszínt. Ajánlás útján jutott el hozzám. A képeken jól látható, hogy a technikára jellemző átmenet helyett elvágólagosan keresztben csíkos a haj.

 

 

2. A választott technika egyeztetése a vendéggel

 

Elrontott melírt általában a klasszikus szőtt melírtechnikával szoktuk elfedni sűrűn és vékonyan kiszőve, most azért javasoltam a balayage technikát, mert szerettem volna megmutatni, hogy az eredetileg vágyott, viszonylag újnak számító technikával is ki lehet javítani egy melírt.

 

 

 

3. A balayage melír elkészítése

 

Az első lépés az volt, hogy feltettem a balayage-t (nem szoktunk ilyen sokat rakni egy hajba, de most minden olyan tincset át kellett kennem, ahol előzetesen festették). Ehhez olyan szőkítő anyagot használtam, amit jó krémesre lehet keverni, és emiatt könnyebb megkenni az átmenetet. Szabad levegős technika, nem fóliázzuk a hajat, és emiatt lassabban világosít az anyag. Festékfelvitelnél mindig a fej hátsó részén kezdünk.

 

 

4. Festék leöblítése több fázisban

 

Mindig a fej hátsó részére tesszük fel először a festéket, amit szakaszosan öblítünk, hiszen ha van már olyan tincs, ami elérte a kívánt világosságot, akkor azt le kell öblíteni. Egyrészt, hogy ne világosodjon túl, plusz kíméljük a hajat. Miután segítséggel leöblítettem mindenhol.

 

 

 

5. Színező használata, majd samponos mosás

 

Hogy szép hamvas és fényes legyen a haj, feltettem egy tonert (színező), ami hidratálja is a hajat.

Festett hajra való sampont használtam, és olyan  kondicionálót, ami az erősen vegykezelt és emiatt roncsolt hajakra van.

 

 

 

 

6. Hullámosítás, stylingtermékekkel

Hővédő tejjel tartás nélküli szatén fényt használtam, majd tengeri sós spray-t alkalmaztam, amitől szebben hullámosodik, tartást és textúrát ad a hajnak.

Besütéshez erősen vízhiányos hajakra alkalmazható hajvégápoló olajat használtam.

 

 

 

 

 

7. Otthoni ápolási tanácsok, és időpont-egyeztetés a következő alkalomra

 

 

Az elkészült frizurával nagyon elégedett lett a vendég, de azért arra fel kellett hívnom a figyelmét, hogy a következő melírozás után tűnik el teljesen a régi melír a frizurából, amikor már a saját munkámra és a saját anyagomra kell dolgoznom.

 

Frizura: Burai Kinga / A-List Salon & Spa Hűvösvölgy
Szöveg és fotó: remeka.hu

 

 

 A balayage melírről ITT olvashatsz még!


 

 

Olvasóink értékelése:  / 8
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Fodrász step by step / Patrick Cameron Barrelcurls
    Patrick Cameron új kollekciója, a Spellbound – The Lost Art of Vintage Hair, elvezet...
Fodrász step by step / Virágkonty Kozma Izabellától
2012 novemberében, a Stonehair ELEGANCIA bemutatóján Kozma Izabella lépésről lépésre...
Fodrász step by step / Patrick Cameron Reversepin
    Patrick Cameron új kollekciója, a Spellbound – The Lost Art of Vintage Hair, elvezet...