Belépés

A borotválás folyamata

 

Borbélynál

A tengeren túlon az NBC egyik munkatársa robbantotta ki a hagyományos borotválkozási lázat, egy élő műsorban láthatott bemutatóval, és egy hosszú cikkel, melyben úgy véli, hogy az eldobható, modern készülékek miatt a borotválkozás ész nélküli gyakorlattá vált, és nem fordítunk kellő figyelmet a megfelelő eszközökre, szerekre, módszerekre.

 

 

A legjobb eredmény a hagyományos borotvakéssel érhető el, mely alkalmazása látványnak sem utolsó, és férfias hatást kelt, ha valaki késsel borotválja tükörsimává az arcát. Ezzel élvezetesebbé és szertartásszerűvé válhat a mindennapi kötelező teendő. Ennek ellenére nem ajánlatos otthon kísérletezni vele, főleg a mai készülékek után, mert sebesüléssel járhat. Inkább bízzuk szakavatott kezekre a műveletet.

A művelet során valódi borzszőr pamacsot használnak, amely egyenletesen oszlatja el a puhító krémet az arcon, emeli a szőrszálakat, így elősegítve a borotválkozást. Ezután forró törölköző alatt pihenhetik pár percet, melyet maga a borotválás követ, cserélhető pengéjű késsel. Az eredmény magáért beszél! Nemcsak szebb és simább lesz a bőr, de jobban is viseli a mindössze 20-30 perces műveletet. A borotválkozás után frissítő arcmasszázs ajánlható!

Szöveg és fotó: Metropolitan Budapest
Borbély: Gödöny István fodrászmester,
Alany: Árpa Attila

 Képek:

 

Kapcsolódó írások:

A borbélymesterség történelmi áttekintése

Szépészeti Lexikon

 

Olvasóink értékelése:  / 1
ElégtelenKitűnő 

You have no rights to post comments

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Fodrász step by step / Vendégek álma: kezelhető egészséges haj...
Az oktatófodrászként is dolgozó Boros Kata elmesélte, hogy először kollégáival magukon...
Fodrász step by step / Patrick Cameron javaslata az ünnepekre
Patrick Cameron javaslata az ünnepekre   Az ünnepi feltűzések egyik klasszikusa, ami sosem...
Fodrász step by step / Elrontott balayage melír javítása
A balayage melír elkészítése az egyik kedvelt fodrászati szolgáltatás. Ám van olyan, amikor...