Belépés

Fusion Line sminktetováló konferencia 2019.

 

 

 

2019. szeptember 28-án egész napos, tudásfejlesztő konferenciára hívta a sminktetoválókat a Nouveau Contour márkaképviselet Budapestre, a hangulatos Benczúr-házba. A találkozó témája a sminktetováláson belüli fúzió volt, innen a címadó Fusion Line, hiszen a résztvevők megismerhették a legújabb fejlesztésű, az organikus és szintetikus tulajdonságokat fúzionáló pigmentek mellett a plasztikai sebészet és a sminktetoválás, a smink és a sminktetoválás kapcsolódásainak szakmai vetületét is. Az interaktív bemutatókon számtalan konkrét gyakorlati tanács is elhangzott, ezzel is gazdagítva a résztvevők szakmai tudását.

 

IQ kontra Smart – Hol tart jelenleg a sminktetováló gépek technológiai fejlesztése?


Császár Zsuzsanna főszervező megnyitója után Chris Nay sminktetováló nemzetközi tréner prezentációjával kezdődött a konferencia, a téma a  sminktetováló gépek technológiai fejlesztése volt. A sminktetováló gép választásánál figyelembe veendő szempontok nem változnak: milyen a használt technológia, milyen a kézifej és milyen a tűmodul – bármilyen típusú készüléknél!

A Nouveau Contour legutóbbi nagy gépfejlesztése a medical funkcióval bővített iQ készülék. Az iQ és a Nouveau Contour korábbi Smart moduljának összehasonlításával szemléltette Chris, milyen szempontok szerint érdemes megnézni egy készüléket szakember szemmel: mennyire nehéz a kézifej súlya, mennyire melegszik fel működés közben, mennyire vibrál és mennyire kényelmesen mozgatható, milyen a kábelezése stb. A Nouveau Contour fejlesztéseit elemezve az iQ készülék medical funkciója a beépített digitális bőrnyomaték szenzorral (ami a bőr visszejelzéseit elemzi) jelenleg a legfejlettebb technikák egyike.

A tűtechnológia esetén az elvégzendő feladat alapján dönti el a szakember, hogy milyen tűmodult használ. A biztonságos és fertőzésmentes higiéniai modul előnye, hogy egy mozdulattal cserélhető.

A sminktetováló piacon ismert gépfejlesztések jelenleg az applikációvezérelt, illetve a kábelmentes kézifejek felé irányulnak, de még keresik a biztonságosan üzemeltethető megoldást.

 

Mágikus szemek


Hét éve dolgozik a Nouveau Contour termékeivel, egy éve csak az iQ készülékkel Nemes Orsolya sminktetováló, az Arteam Románia tagja. Rendszeresen részt vesz továbbképzéseken, mert ehhez a munkához tapasztalata szerint elengedhetetlen, hogy a szakember rendszeresen képezze magát. A sminktetoválás dinamikusan fejlődik, és mindig lehet tanulni valamit. Az előadás és a bemutató a szemtetoválás témájába mélyedt el. Konklúzió: a legfontosabb a megfelelő pigmentek és tűmodul kiválasztása, és a vendég általi otthoni utógondozás. Az elmélet után a gyakorlatban is megmutatta Orsolya, milyen egy kombinált pigmentekkel tetovált szem: fekete, királykék és hamuszürke árnyalatokat használt.

A bemutató során hasznos tanácsokat kaphattak a résztvevők arról, például, hogy hogyan kerüljék el a pigmentmigrációt, hogyan tartsa a szakember a kézifejet, milyen sorrendben végezze a különböző szolgáltatásokat, hogyan érdemes egyeztetni a berajzolt mintát, hogyan lehet gyakorolni a precizitást és kézifejkezelést.

 

A smink és a sminktetoválás fúziója


Ábrahám Otília kozmetikus, sminkes és sminktetováló a szépségideál változásain keresztül mutatta be, hogy a sminkdivatot hogyan követi a sminktetoválási divat, ami nem mindig időálló – ahogy ezt régebben készült sminktetoválásokon láthatjuk ma is. Ezért lényeges, hogy a szakember a divat követése helyett az esztétikumra törekedjen, amikor tetovál egy arcon. A különböző korok sminkjeit és tetoválási szokásait végignézve látható, hogy legszembetűnőbb a szemöldökdivat változása, míg az ajaknagyításra szinte minden korban törekedtek. A hangsúlyos szem- és szájkontúr, illetve az extrém színek használata a divat ellenére kerülendő a sminktetoválásban, hiszen akár egy év elteltével is drasztikusan változhat a divat.

Az arc természetes szépségét erősíti a szempillatő-sűrítés. A szemöldökformálásban néhány éve a természetesség iránti igény mutatkozik. Például így született meg a sminktetoválásban a szálazási technika. A sminkben jelenleg divat a szeplő, amit már tetoválnak is (!). Divat a ragyogó és természetességet sugárzó arcbőr, így előtérbe kerül az arcápolás szerepe is. Nem hétköznapi használatban népszerű a monokróm színhasználat: ugyanaz a szín szemen és az ajkakon, illetve a komplementer smink, ami szintén feltűnő a mindennapokban. Ugyanakkor újra divat a tusvonal a sminkben és a tetoválásban is. Az előadás tanulsága a szakember magabiztos tudásának és színválasztásának fontossága. Ez utóbbiban segít a színkör ismerete és a Fitzpatrick-skála szerinti bőrszínfelosztás.

 

Plasztikai sebészet és a sminktetoválás


Dr. Karádi Péter plasztikai és általános sebész főorvos az esztétikai sebészet és a sminktetoválás kapcsolódásairól tartott előadást, és ismertette a normál és a kóros hegképzódést. Leggyakrabban az arc problémái esetén (pl. szemöldökhiány, aszimmetria, szemforma-probléma, ajakheg, nyúlszáj, égési sérülés stb.), illetve areolarekonstrukciókor javasolja a sminktetoválást. Az interaktív bemutatón a résztvevők kérdéseire is választ adott. A legnagyobb érdeklődést a beavatkozások utáni sminktetoválás mikoriságának kérdése váltotta ki. Mivel a normál hegképződés hat hónap (az arcon lehet rövidebb is), annyit kell várni, mert érésben lévő, aktív hegre tilos tetoválni! A sminktetoválás eltávolítása régen csiszolással vagy fagyasztással történt, ma Q-kapcsolt lézerrel vagy sebészeti megoldással lehetséges, ami annyira precíz, hogy akár szempillatőről is tudnak sminktetoválást eltávolítani. Az előadás tanulsága az volt, hogy kellő odafigyeléssel és ismeret birtokában megelőzhetőek a problémák.

 

Hollywoodi ajkak NT transzformació az érzéki száj kiemelésére


Szegődi Anita kozmetikus, okleveles dermapigmentológus előadásában és gyakorlati bemutatójában az ajkak tetoválásáé volt a főszerep, és azé a nanotűé (NT), amivel még pontosabban lehet dolgozni. Anita szóban és gyakorlatban is bemutatta az ajaktetoválás menetét, miközben számtalan tippet és gyakorlatban is alkalmazható fogást mutatott be. Mivel az ajaktetoválás kopik a leggyorsabban – lévén sok kémiai és fizikai hatás éri –, nagyon fontos a szakember munkájának alapossága, illetve a vendég általi utógondozás.

 

Fusion Line: megérkeztek a legújabb fejlesztésű pigmentek!


A Nouveau Contour Akadémia életre hívója Császár Zsuzsanna kozmetikus szakoktató, sminktetováló-dermapigmentológus a legújabb Nouveau Contour pigmentekről tartott részletes bemutatót rengeteg szakmai ismerettel és gyakorlatban bevált tippel kiegészítve. Az új Fusion és Organikus fő jellemzői és árnyalatai mellett a színeket befolyásoló tényezők is napirendre kerültek, és az új pigmentek keverhetőségéről is esett szót.

Perfect Line Brows


A konferenciát Anastasiya Roganova zárta az általa több év alatt kifejlesztett technológiáit mutatta be. A perfekcionista moszkvai sminktetováló szakember több év tapasztalatát ötvözte a természetes hatású, fél óra alatt elkészülő tetoválásába, mely 1-1,5 évig marad meg a bőrben úgy, hogy elkészítéséhez nincs szükség érzéstelenítőre sem. Anastasiya vendégközpontú gondolkodásmódja, intenzív előadása megkoronázta a nap során szerzett ismereteket.

Az Anastasiya Roganovával készült interjú ITT olvasható!

Képek:

 

Szöveg és fotó: remeka.hu

Máskor is szívesen olvasnál ilyen témáról nálunk?
Nyomj egy like-ot és oszd meg a linket!
Köszönjük! :)

Olvasóink értékelése:  / 4
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák