Belépés

Merre tovább szépségszakmák?

2014 eseményei
a szépségszakmák szempontjából

Az oktatás és szakképzés változásaival ágazattá kovácsolt szépségipari szakmák 2014-ben már az új képzés szerint "tanítódtak", miközben a mindennapi munkát több újítás befolyásolja: a kötelező kamarai regisztráció (ami nem egyenlő a kamarai tagsággal), az online pénztár bevezetése, a gyakorló kozmetikusok és gyakorló fodrászok megjelenése, az újra mestervizsgához kötött tanulófoglalkoztatás, a "körmösök" és lábápolók mestervizsgázási lehetősége és ...
Közben a szakmai élet és annak helyszínei is változást mutatnak. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a komplex, globális helyszínek helyett a speciális témájú, kisebb csoportosulások az egyre népszerűbbek, mint a kozmetikusokat összefogó továbbképző Piknik kör eseményei, vagy a fodrászok márkafüggetlen továbbképzése, az AHTK a Marosfalvi szalonban, a Bakos Aranka által életre hívott kecskeméti Szakmai Klub, a Marsi László által megvalósított fodrász flashmob vagy a Kurucz Ágnes és Kurucz Erika által szervezett jótékonysági hajvágás, és természetesen a szépségipari termékeket és/vagy eszközöket előállító és/vagy forgalmazó cégek saját továbbképzései, rendezvényei, vásárai.
De nézzük, mik történtek 2014-ben, amelyek befolyásolták a szépségszakmák életét!

2014. január

Országos példaképnek választott szépítők

A Példakép Alapítvány 50 sikeres, magyar, 40 év alatti vállalkozót szavaztatott meg. Így lett országos példakép Harangvölgyi Anna, a nemzetközi hírű Harangvölgyi Anti-Aging kozmetikai központ vezetője és Zsiga Renáta nemzetközileg ismert szegedi fodrász, akinek nevéhez az ágazati szépségipari képzés kidolgozása is kötődik. Cikk ITT!

2014. február 9.
Szabolcs Kupa 2014.

A Lukovics György által szervezett nyíregyházi verseny és kiállítás egyre népszerűbb, és a távolság ellenére egyre többen vesznek részt rajta az ország messzebb vidékeiről is. Például hajfonás versenyszámban a hódmezővásárhelyiek arattak. Beszámoló ITT!

2014. február
A szépségszolgáltatások a fogakra is kiterjedhetnek:

megjelentek a fogfehérítő kezelések a szépségszalonokban

Egy (régi)új szolgáltatásbővítési lehetőség áll a szépségszakemberek előtt, több gyártó/forgalmazó kínálja termékeit, eszközeit a cél érdekében. Mi az egyik népszerű szolgáltatót mutattuk be ITT!

2014. február 19.
Képzési tájékoztatót tartottak Budapesten a BKIK Kézműipari Tagozat XVII. Egészségügyi Szolgáltató Osztály szakmai osztályai, Változások a szépségipari képzésbencímmel. Az előadások után a három szépségipari szakma külön-külön egyeztette az új kihívásokkal kapcsolatos észrevételeiket, teendőiket. Beszámoló ITT!

2014. február

Professzionális termékek versenye!

Termékversenyt hirdetett a remeka.hu a magyar piacon elérhető professzionális használatra szánt termékújdonságok között. 30 szépségipari márka 60 terméke közül derül majd ki 2015-ben, hogy melyik újdonság váltotta ki a legnagyobb tetszés a szakemberekből, merthogy a termékeket egy-egy hónapban lehet értékelni 1 és 5 között az őket bemutató cikk bal felső sarkában lévő csillagok segítségével. A 2014-ben versenyző termékekITT láthatóak!

2014. február 22.

I. Vicky'S Szépségtrend bemutató Sopronban

A kozmetikus- és más szépségszakmákban tevékenykedők számára egyedi munkaruhákat készítő Makai Viktória szervezésében indult útjára az a szépségrendezvény, mely vidéki helyszínekre viszi el a szépségszakmai előadásokat. Tudósítás ITT.

2014. március 5.
I. SkillsHungary Nemzeti Döntő, ahol az EuroSkills és a WorldSkills nemzetközi szakmai versenyek válogatóinak döntője zajlott az MKIK szervezésében. Itt derült ki, hogy ki képviseli Magyarországot a 2014. lille-i EuroSkillsen és a 2015. Sao Paolo-i WorldSkillsen. Beszámló ITT.

2014. március 16.

Kézműves Kupa és MFKKE Magyar Bajnokság Miskolcon

Rendhagyó módon a miskolci Kézműves Kupával egy helyszínen, de külön versenyként szervezték meg a két legnagyobb magyar szakmai versenyt. A rekord kiállítói létszámú versenyrendezvény egyelőre egyszeri alkalommal zajlott így.

Beszámoló a Kézműves Kupa 2014.-ről ITT.
MFKKE Magyar Bajnokság 2014. beszámoló ITT.

2014. március 22.

III. Diamond Night Party

A nagy érdeklődést kiváltó showest az elmúlt években harmadjára került megrendezésre, amelyen most nyolc csapat nagyon sok résztvevője tett azért, hogy a nagyszámú közönség, a szépségszakma vezető egyéniségei el legyenek kápráztatva. A beszámoló ITT olvasható.

2014. március 30.

Kós Károly Kupa 2014. - Békéscsaba

A békéscsabai Csaba Center földszintjét sminkesek és fodrászok uralták 2014. március 30-án, a 2014-es Kós Károly Kupán, melyet a BÉKSZI és munkatársai szerveztek. A mozgalmas napon látványos frizurák és sminkek születtek a nemzetközi mezőnyben, melynek idén finn tagjai is voltak. Beszámoló ITT.

2014. április 9.

Magyarországon is elérhető a REDKEN!

A különleges egyéniségek kedvenc fodrászterméke is elérhető mostantól Magyarországon. A L'Oréal Magyarország 2014. április 9-én tartotta meg a REDKEN hivatalos bemutatkozását Budapest egyik hangulatos szórakozóhelyén.
Beszámoló ITT.

2014. április 12.

III. Nemzetközi Kozmetikus Kongresszus és Műkörmös Workshop

Az Alveola Beauty Services és a Center Kft. szakmai támogatásával 2014. április 12-én megtartották a III. Nemzetközi Kozmetikus Kongresszust és Műkörmös Workshopot. A rendezvény a Millenáris Park B épületét töltötte meg szakemberekkel. Idén nagyobb helyszínen, óriási előadói és kiállítói terület és három kisebb workshop fogadta a résztvevőket. Beszámoló ITT.

2014. március 31.

Trendteremtő fotópályázat 2014. tavasz-nyár

2013-ban egy újfajta versenyt, így egy újfajta kihívást állítottunk a szépségipari szakemberek elé: megadott stílusokból inspirálódva kellett szépítő és hordható (szalonban elkészíthető) hajviseletet, sminket, illetve körmöket készíteniük, és fotón megörökítve, digitális manipuláció nélkül megmutatniuk alkotásukat. A Trendteremtő versenyünket évente kétszer, a tavaszi-nyári és az őszi-téli időszakban hirdetjük meg. Beszámoló ITT.

2014. április

SZKTV

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2014-ben hetedik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). Ezek országos döntőjére a VII. Szakma Sztár Fesztiválon 2014. április 14-16. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában került sor. Beszámoló: ITT.

2014. május

Megjelent a mezopen, a mezoterápia új generációja

Napjainkban a legkorszerűbb technikák segítik a kozmetikus szakembert abban, hogy a vendég igényeit szolgálja. Az elmúlt néhány évben egyre gyakoribb a tű általi hatóanyag-bevitel a bőr állapotának javításában. Az egyik legújabb eszköz a dermaroller utódja, a mezopen, amelyről KALCSU KATI kozmetikusmesterrel beszélgettünk. A cikk elérhető: ITT.

2014. május

Beauty Forum Business Days 2014.

Beauty Forum Business Days Kongresszus és Vásár néven tartotta májusi rendezvényét a Health & Beauty Business Media Kft. a SYMA Rendezvényközpontban. A megújult koncepciójú kozmetikusrendezvényről a beszámoló: ITT.

2014. május

Köröm&Szépségpalota 2014

2014. május 11-én, vasárnap a budapesti Stefánia Palota termei megteltek körmökkel, lakkokkal és azzal a jellegzetes illattal, amely miden körmös munkahelyét is körüllengi. Az egész napos rendezvény során előadásokon, workshopokon és kedvezményes termékvásáron vehettek részt az odalátogatók. Beszámoló: ITT.

2014. május

Magyar győzelem a nemzetközi fodrászversenyen

A Wella Professionals immár tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Nemzetközi TrendVision Award (ITVA) versenyének döntőjét, ezúttal a frankfurti Hairworld kiállítással és az OMC világbajnoksággal egy helyszínen.  Idén óriási magyar sikerrel. Beszámoló: ITT.

2014. május

A brit Trevor Sorbie Team tagjai a Salon Expert találkozón  tartottak bemutatót és továbbképzést

2014 májusában a legkiemelkedőbb magyar partnereit hívta egybe a L'Oréal Professionnel Siófokon, ahol a legújabb piaci tendenciák mellett a nagyköveti csapat és a Trevor Sorbie inspirációit is megismerhették a fodrászok és szalontulajdonosok. Beszámoló: ITT.

2014. június

Napi tudósításban: World Bodypainting Festival 2014.

A világ minden tájáról érkező művészek, érdeklődők és  oktatók között idén tudósítónk, Szekeres Gál Virág is részt vett a WBF-en, és naponta számolt be a versenyről, melyen arcfestő kategóriában 4. helyezést ért el. :) Beszámoló: ITT.

2014. június

Neonlakkok: színváltó változatban

A nagy nyári forróságban újítás, hogy a legújabb generációs neon lakkok a színüket is megváltoztatják a napfényben. Részletek: ITT.

 

2014. június

Fodrásztábor 2014.

Cseh István mesterfodrász ötlete alapján a válogatott dél-alföldi frissen végzett gyakorló fodrászok, fodrászok és fodrásztanulók különleges szakmai továbbképzésen vehettek részt 2014. június 21-24-e között, a mártélyi Bodnár Bertalan Oktatóközpontban. Beszámoló ITT.

2014. július

Fodrász Flashmob 2014.

2014. július 23-án villámakcióra hívta egybe a magyar fodrászokat Marsi László fodrászmester, hogy a tökéletes hajvágás világnapján felhívja a figyelmet a fodrászok munkájára. A szervezésben a Health and Beauty Business Media Kft., a Haj és Stílus magazin munkatársai voltak segítségére. Részletek: ITT.

2014. szeptember

Új színekben a Marosfalvi Hair

2014. szeptember 5-én megújult külsővel, termék- és trendkínálattal egy nagyszabású parti keretében köszöntette vendégeit és partnereit a Marosfalvi Hair. Részletek: ITT.

2014. szeptember

Boldog szülinapot, Tárnoky Laci bácsi!

2014 szeptemberében  Laci bácsi 95. születésnapját ünnepelte a Tárnoky Fodrásziskolában a Tárnoky család, a megjelent fodrász szakemberek és a család barátai között, köztük Lerch István Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, aki az ünnepi köszöntőt énekelte. Részletek: ITT.

2014. szeptember

A Madmazel kozmetika lett az Év Szalonja 2014-ben!

Az Év Szalonja 2014. versenyen a siófoki Madmazel kozmetika érte el a legmagasabb pontszámot a zsűrizés során. Az értékelő zsűri tagjai között olyan, a szépségipar valamely területén dolgozó, márkafüggetlen értékelésre kész vezető pozíciójú tekintélyek voltak, akik szigorúan a szempontok alapján pontozták le a beérkezett anyagokat... Részletek: ITT.

2014. szeptember

Megjelent: Kozmetikai diagnosztizálás könyv

2014. szeptember 21-én, a Piknik Kör után mutatták be Báthory Kati és Juhász Klára közös könyvét, a kozmetikai gyakorlatra épülő Kozmetikai diagnosztizálást. Részletek: ITT.

 

Folytatjuk...

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Vélemény / Versenyek és valóság
Aki megengedheti magának, hogy ma versenyeken induljon, komoly áldozatokat kell hoznia. Sajnos a...
Vélemény / Kifejező szemhéjak!
  A kifejező szem új fogalmat nyert, amikor egyes alkotók festővászonként kezdték el...
Vélemény / Sminkes, sminkmester vagy micsoda?
Sminkes, sminkmester vagy micsoda?   Mi hír az oktatásban...Megláttam az egyik közösségi...