Belépés

Egy vélemény a műkörmökről

Norka Világa - Szalay Andrea Blogja

 

 

Hogy lehet így élni…

Szerző: Norka - 2012. június 18. hétfő


Megérett megint egy poszt bennem.

Mostanában sokszor belefutok, nem saját munkáknál, de néha nálam is, hogy ilyen-olyan fórumokon unalmukban nézelődő, mindenről véleményt formáló, de hozzá nem értő emberek szólják le mások munkáit, lehet az hosszú köröm vagy más extrémebb forma.
Nagyon bosszantó az, hogy egy kicsit sem tudnak tovább gondolkozni, hanem azonnal leszólják a szokásos megjegyzésekkel, “hogy mész el wc-re, hogy tud így mosogatni, undorító karmok stb… ” sárba taposva a körmös munkáját.

 

 

Egy dolog nagyon zavar ebben a dologban. Ugye léteznek versenyek, fotózások, bemutatók fodrászoknak, sminkeseknek, testfestőknek, divattervezőknek stb… és nem utolsó sorban körmösöknek is. Látunk extrém hajakat, ruhákat, sminket, és mezítelen lányokat kifestett testtel. Nem megyünk el így boltba, vagy nem állunk így a társunk elé este ugye? Mégsem szidjuk ezen szakemberek munkáit, hiszen remélhetőleg elképzeljük mekkora munka van ezek mögött.  De tovább megyek. Pont a minap néztem táncversenyt, ahol a nők olyan szinten hajolnak hátra, hogy fáj néznem és nekem az egyáltalán nem tetszik, de tudom, hogy ez a szabály, így kell csinálni és ami a LEGFONTOSABB, rengeteg munka van ebben a teljesítményben. Attól mert nem tetszik, nem fogok tudatlan módjára írogatni, hogy hogyan lehet ilyen ruhában a diszkóban vagy bárhol bármilyen szórakozó helyen táncolni, vagy esetleg otthon mosogatni. Mert ez nem erre van kitalálva, viszont finomabb formában már hordható az ilyen ruha, haj, festés, smink és köröm is. Csak egy picit kéne tovább látni azon, hogy ránézünk és azt mondjuk, hogy ilyen karmokkal hogy lehet létezni. Azért köröm és karom között is van különbség. Arról már ne is beszéljünk, hogy van aki ezért a fél világot átutazva, komoly felkészülés mellett megnyeri vagy csak részt vesz a versenyen és így szólják le a munkáját, hogy halvány fogalmuk sincs arról milyen felkészülés és egyéb járulékos dolog van mögötte. Mindezt mondja sok olyan valaki aki ül a munkahelyén és éppen unalmában szörfözget a neten és azért, mert ott van a papíron az aláírása már azt gondolja, hogy mindenhez ért. A szakmaiság kérdését hagyják a szakemberekre, kicsit próbáljanak meg jobban tájékozódni és talán utána kéne így ilyen stílusban véleményt mondani.Mert úgy gondolom, hogy pont Ők lennének a legjobban felháborodva, ha bemennék a „hivatalba..(nem a Jenőhöz)” és számon kérném, hogy miért x-elt rossz helyre és okozott kárt nekem, mert képtelen átírni a lakcímem immáron tizedszer és még mindig a régi lakcímemre mennek a levelek immáron 5 éve… mert amikor figyelni kéne éppen fél szemmel a netet nézte.
Nyilván borzasztóan rosszul esne neki, ha megszólnám az ő tevékenységét…. remélem érthető az amit szeretnék írni… egy a lényeg ezek a körmök (hajak, sminkek stb…) sok esetben bemutatóra, versenyre, plakátra készülnek, de van aki hordja is őket. Nagyon nehéz őket szépre elkészíteni, szakmailag azért eldönthető, hogy az milyen munka, de ha nem tetszik legalább a munkát értékeljék és a nagy szabadidejükben próbáljanak azon fantáziálni, hogy nekik mekkora és milyen köröm tetszik és hogyan varázsoljanak a körmösök ezekből a nagy körmökből esetleg nekik tetsző pici körmöket.

 

 

 

Forrás:  Norka Világa
Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Vélemény / Merre tovább szépségszakmák?
Az oktatás és szakképzés változásaival ágazattá kovácsolt szépségipari szakmák 2014-ben...
Vélemény / Szépségszalon működési szabályzat
Gyulai Anikó, a szombathelyi Backstage szépségszalon tulajdonosa sok év sok rossz tapasztalata...
Vélemény / Mibe kerül a tudás? És a tudatlanság?
A magyar szépészeti szakmák még mindig nagyon népszerűek, bár a 60-70-es években elért...