Belépés

Barbi szerint a szépségipar... 2.rész

Barbi szerint a szépségipar...

Barbi kisfiával, Sebivel

„Barbi vagyok. «Átlagnő», aki azonban korántsem nevezhető átlagosnak. Anya. Nő. Feleség. Hivatalnok. Kíváncsi. Visszafogott. Kísérletező. Szókimondó. Meggyőzhető. Egy iparvárosból költöztem a fővárosba, így a mai napig szájtátva csodálom mennyi-mennyi lehetőség rejlik a nagyvárosban. A szépségiparhoz laza kapcsolat fűz. A kéthavi fodrászhoz járás és a kozmetikus barátnő s.o.s kezelésein kívül ritkán jut magamra időm. Azonban szívesen kísérletezem, bolyongok a szépségipar világában. Szeretek naplót írni, így kaptam lehetőséget arra, hogy közvetítsem tapasztalataimat a szépségipari újdonságokat és módszereket illetően. Ígérhetem, hogy mindent kipróbálok és a saját bőrömön való tapasztalás útján osztom meg a történeteimet.

Vallom, hogy a szépség belülről fakad, azonban elismerem, hogy igencsak rá lehet segíteni a kisugárzásra külső eszközökkel is. Célom, hogy a szépészeti eljárások és termékek tesztelése során szerzett tapasztalataimat továbbadjam.”

 

Szolizni jó, de fő a mértékletesség!

–    Avagy vigyázat ne égjen arcunkra a mosoly! –


2. rész

Szeretem, ha a szolárium gépek használatáról is tájékoztatást kapok röviden, melyik gomb mire való, hogyan szabályozzam a ventillátor erősségét, szeretnék-e zenét hallgatni, vagy sem. Hiába voltam már sok helyen szoláriumozni, a gépek sokasága és állandó fejlesztése miatt rengeteg típussal találkoztam, és nem egyszer fordult elő, hogy az egész napozási időmet azzal töltöttem, hogy megtaláljam a hangerő-szabályozó gombot, mert a zene olyan hangosan üvöltött, hogy korántsem volt pihentető érzés.

 

Sokféle berendezés közül lehet választani. Én személy szerint azt vallom, hogy az álló szolárium higiénikusabb, hiszen, itt csak beállok a gépbe, és megkapaszkodom, hátránya az, hogy ha fáradtan érkezem, akkor csak csüngök jobbra-balra, és a végén már mérhetetlenül unom az egészet. Ennél a megoldásnál valóban kényelmesebb a fekvő szolárium. Jobb helyeken azt tapasztaltam, hogy a szemem láttára is áttörlik fertőtlenítő kendővel a gépet, ez azért általában elég biztosíték, hogy tiszta legyen. Szerencsére nekem ilyen szempontból sincs semmilyen rossz tapasztalatom. Évekig rettegtem egy rémhírtől, amit még vidéken hallottam egy szalonban. Történt ugyanis egyszer, hogy valaki fekvő szoláriumot használt, és beszakadt alatta a műanyag borítás, és megégette a hátsó felét a szépülni vágyó egyén. Bár ez sokszor eszembe jut szoláriumozás közben, azért elhessegetem magamtól, mert vicces is, és akár mende-monda is lehet.

 

A típus nekem végül is lényegtelen, ennél fontosabbnak tartom azt, hogy az öltözőn belül legyen a szolárium indító gombja. Ez lehet érmebedobó, vagy a gép belsejében egy start gomb. Előfordult már velem, hogy egy új szalonba látogatva kedvesen fogadtak – mindamellett, hogy a pultos hölgynek éppen vagy 10 udvarlója akadt – nem sajnálta rám az idejét, tájékoztatott, átfertőtlenítette a gépet, kedvesen megkérdezte, hogy mennyi idő alatt vetkőzöm le, mert akkor ő 5 perc múlva bedobja az öltözőn kívül található dobozba az érmét, hogy elinduljon a gép. Én csak kényelmesen feküdjek be, ne törődjek semmivel, majd ő cselekszik. Ennek az lett az eredménye, hogy miután levetkőztem meztelenre, befeküdtem a jéghideg gépbe, vártam és vártam, próbáltam köhögni, recsegtetni a szolárium gép tetejét, nyikorgásokat kieszközölni, de csak a szakadatlan udvarolgatást hallottam, nevetgélésekkel tarkítva. 20 perc múlva igencsak idegesen kikászálódtam, gondoltam kikopogok, de az sem járt sikerrel, így mivel feldúlt állapotomban mégsem ronthattam rá ruha nélkül a társaságra, így kénytelen voltam felöltözködni, és fél óra után odaállni eléjük, és közölni, hogy kissé megfeledkeztek rólam. Elég kellemetlen volt a helyzet, a lány nem győzött mentegetőzni, de én magamat sajnáltam, kezdhettem elölről az egész műveletet. Mondjuk szolizás végeztével az ajándék üdítővel sikerült kárpótolni.

 

A szolárium gépbe a megfelelő módon kell elhelyezkedni. Ezt azért is tartom fontosnak így kiemelni, mert hallottam már olyan esetet, hogy valaki hason feküdt be teljesen fordítva, úgy, hogy az arcbarnító résznél volt a lába, mondván, hogy az arc barnaságra nagyobb szüksége van, mert a lába könnyebben barnul a szabadban. Én még ezt sem teszteltem le, én szeretem a dolgokat úgy használni, ahogy vannak.

 

Ha végeztem, én minden esetben kitörlöm magam után egy papírtörlővel a szoláriumot. Természetes, hogy fertőtlenítik utánam, de korántsem mindegy, hogy milyen állapotban hagyom a gépet. Nem utolsó szempont, ha az öltözőben találok nedves törlőkendőt, hogy kicsit magamat is felfrissítsem, majd pedig ásványvizet, mivel belülről sem árt a frissülés.

 

Ha elégedett vagyok egy szoláriumszalonnal, akkor hű maradok, hiszen itt ismerik a szokásaimat, könnyebben egyeztetek időpontot, illetve mondom is le utolsó pillanatban, ha közbejön valami életbevágó foglalatosság, így nem kell átsunnyognom egy új helyre, csakis azért mert kissé szeleburdi voltam. A gépet is kiismerem, tudom, mennyire éget, mennyivel lehet növelni célszerűen a napozás időtartamát. Így elkerülhetem a korábban felelőtlenségem miatti „égéseket”, és a szolárium igazán lélekmelengető tevékenységnek bizonyul, amely hatására boldogabb leszek, feltöltődöm energiával, és nem „ég arcomra a mosoly”.

1. rész

 

Felhívás!

Ha szoláriumot üzemeltető szakember vagy,

és szeretnéd megosztani tanulságos szakmai tapasztalataidat

a munkádról, egy mintaírásoddal jelentkezz az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen!

 

{vsig}magazin/publication/botosbarbi_cikkek/szoli{/vsig}

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

You have no rights to post comments

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Barbi szerint... / Barbi szerint a szépségipar...
Barbi szerint a szépségipar… Szívesen kísérletezem, bolyongok a szépségipar világában....
Barbi szerint... / Anya! Szép vagy!
      A szépség gyermekszemmel - avagy Anya, szép vagy, de nem minden az, aminek látszik -...
Barbi szerint... / Barbi szerint... a hajfestés
      Barbi szerint... a fodrászat "Egy nyári napon a vállig érő, frufrus hajammal...