Belépés

Barbi szerint a szépségipar...

Barbi szerint a szépségipar...

Barbi kisfiával, Sebivel

„Barbi vagyok. «Átlagnő», aki azonban korántsem nevezhető átlagosnak. Anya. Nő. Feleség. Hivatalnok. Kíváncsi. Visszafogott. Kísérletező. Szókimondó. Meggyőzhető. Egy iparvárosból költöztem a fővárosba, így a mai napig szájtátva csodálom mennyi-mennyi lehetőség rejlik a nagyvárosban. A szépségiparhoz laza kapcsolat fűz. A kéthavi fodrászhoz járás és a kozmetikus barátnő s.o.s kezelésein kívül ritkán jut magamra időm. Azonban szívesen kísérletezem, bolyongok a szépségipar világában. Szeretek naplót írni, így kaptam lehetőséget arra, hogy közvetítsem tapasztalataimat a szépségipari újdonságokat és módszereket illetően. Ígérhetem, hogy mindent kipróbálok és a saját bőrömön való tapasztalás útján osztom meg a történeteimet.

Vallom, hogy a szépség belülről fakad, azonban elismerem, hogy igencsak rá lehet segíteni a kisugárzásra külső eszközökkel is. Célom, hogy a szépészeti eljárások és termékek tesztelése során szerzett tapasztalataimat továbbadjam.”

 

Szolizni jó, de fő a mértékletesség!

–    Avagy vigyázat ne égjen arcunkra a mosoly! –


1. rész


A napozás mindenkire pozitívan hat. Ez tény. Ha barnák vagyunk, az szép. Ez is tény. Persze fő szempont a mértékletesség, és hogy elhiggyük az alapigazságot, hogy a
kevesebb sokszor tényleg több. Manapság télen-nyáron napozhatunk, hiszen elegendő elmennünk egy szolárium szalonba és máris kényeztethetjük magunkat.
16 éves koromban mentem először szoláriumba, és sajnos, én is elkövettem azt az elég gyakori hibát, hogy azonnal és gyorsan szerettem volna lebarnulni. A jó tanácsok figyelmen kívül hagyása mellett a nálam lévő összeget befizettem, és szó szerint „megégettettem” magamat. Mondanom sem kell, hogy ilyenkor az öltözködés is nehezen ment, egész este hidegrázástól szenvedtem, küllemre is csak rontottam a helyzetemen, a szemhéjam is megégett, így aztán rögtön célpontba kerültem, és a tapasztaltabbak csak mulattak rajtam, hiszen ők tudták, hogy a szolárium csak akkor célravezető, ha betartjuk a fokozatosság és a mértékletesség elvét! Ilyenkor aztán a másnapot ágyban töltöttem, kisebb segítséggel tejföllel kenegettem magamat, és jajgatás közben megesküdtem, hogy soha többet nem megyek szoláriumba!

A probléma megoldása azonban nem ez. Pár évvel később a fővárosba költöztem, ekkor már megfontoltabban szoláriumoztam. Mára már beláttam, hogy, ha gyorsan akarok
sokat, és nagyon, annak csak az az eredménye, hogy megégek-lehámlok-fájok-és kezdhetem elölről. A szoláriumszalonok manapság nagyon kulturáltak, és tökéletes higiéniai szempontoknak felelnek meg. Én szerencsére eddig csak szép és jól felszerelt szalonokba tévedtem be, bár ehhez hozzá tartozik az, hogy kívülről kevésbé tetsző helyen még nem próbálkoztam. Belépve legtöbb esetben kedvesen fogadtak, ásványvízzel kínáltak és segítettek nekem meghatározni, hogy mennyi az a napozási időtartam, amely még a bőrtípusomnak megfelelő. Mivel én a bőrszínemet illetően is elég átlagosnak mondható vagyok, bátran indíthattam 10 perccel, és pár nap múlva kicsivel növelhettem is az időtartamot. Készségesen ajánlottak nekem szoláriumozás előtti és utáni kozmetikumokat, ám én nem igazán szeretem magamat bekenni semmivel, mert akkor csak odaragadok a géphez, azonban kétségtelen, hogy aki sűrűn és állandó jelleggel használja a szolárium berendezéseket, azoknak nélkülözhetetlen. Én a „hirtelen felindulásból barna szeretnék lenni” táborhoz tartozom, hiszen eseményekhez kötöm, hogy barnuljak, nyáron egyáltalán nem járok, és rendszeresen sem csináltam soha.


A smink letisztítását nem győzöm hangsúlyozni. Szerintem ez is fontos szempont, hogy a szoláriumok biztosítsanak megfelelő sminklemosót, arctisztítót (jó minőségben), és ne kelljen a táskánkban cipelni az ehhez szükséges termékeket, hogy hátha kedvem szottyan egy kis napfürdőzéshez. Ha valaki mégis megkísérli a sminkben szolizást, az sajnos ne
csodálkozzon, ha pár alkalom után 10 évet öregszik, hiszen a kozmetikai termékek szinte beleégnek az emberek bőrébe, ezért nem ajánlatos még napozni sem teljes díszben, és a parfüm használatáról ez szintén elmondható. Én mindig natúrrá varázsolom magamat.

Ezután jöhet a védőszemüveg használata, amely szintén nagyon-nagyon fontos. Évekig kinevettem az édesanyámat, aki minden esetben felvette a búvárszemüvegre emlékeztető igencsak vicces megjelenést kölcsönző védőeszközt, de mára belátom, hogy nagyon is fontos. Hiszen a sugárzás hatalmas károkat okoz a szemnek is, főleg úgy, hogy szolizás közben nincs az az ember, aki folyamatosan csukva tartaná a szemét, hiszen annyi, de annyi érdekesebbnél érdekesebb gomb van, hogy ki ne akarna rádió csatornát váltogatni, hangerőt szabályozni a ventillátor beállításokkal ügyködni, ha már 20 percre be van zárva. Én mindig ezzel ütöm el az időmet. Bizton mondhatom, hogy nem fog látszani a szemüveg helye. Általában kikészítik a gép mellé, de ha mégsem, kérésre én eddig mindig kaptam, de meggyőződésem, hogy sokan sajnos nem használják.2. rész

 

Felhívás!

Ha szoláriumot üzemeltető szakember vagy,

és szeretnéd megosztani tanulságos szakmai tapasztalataidat

a munkádról, egy mintaírásoddal jelentkezz az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen!

 

  • dreamstime_11449762
  • dreamstime_22172
  • dreamstimefree_rewat wannasuk3

Simple Image Gallery Extended

 

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

You have no rights to post comments

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Barbi szerint... / Anya! Szép vagy!
      A szépség gyermekszemmel - avagy Anya, szép vagy, de nem minden az, aminek látszik -...
Barbi szerint... / Barbi szerint... a hajfestés
      Barbi szerint... a fodrászat "Egy nyári napon a vállig érő, frufrus hajammal...
Barbi szerint... / Barbi szerint a szépségipar... 2.rész
Barbi szerint a szépségipar… 2. rész Szívesen kísérletezem, bolyongok a szépségipar...