Belépés

Te is a bevételed ellensége vagy? - GKK blogja

 

Te is a bevételed ellensége vagy?

Szinte biztos vagyok benne, hogy igen! Hogy miért mondom ezt? Jöjjön egy kis történelem :)

Amikor divatba jött a műköröm, akkor még nem voltak színes anyagok, beépíthető díszítések. Sőt, nem volt körömágyhosszabbítás, sem fehér anyagok. Sőt, clear anyagok sem!

Hogy mi volt? Volt a natúr por, ahhoz először egy sárgás liquid, aztán áttetsző liquid. A sárgával kb a natúr tipeknek megfelelő árnyalatot tudtunk elérni. Az átlátszóval inkább egy szürkésfehér árnyalatot kaptunk. Volt nagy öröm, amikor bejött a rózsaszín liquid, így a natúrfehér kicsit természetesebb színű lett. Ami ugyan mit sem számított, hiszen úgyis lelakkoztuk az egészet!
Ebből az időszakból származik a töltés, mint olyan. A folyamatot ugyanúgy kell elképzelni, mint a hajfestésnél a lenövés befestését (a lenőtt részt bekenik, aztán egy idő után a festéket ráhúzzák a hajvégekre)
A töltés ebben az időben azt jelentette, hogy a lenőtt részen előkészítjük a természetes körmöt, a műköröm felületét átreszeljük, majd az egyetlen színű anyaggal, amink volt, betöltjük a lenövést. Miután megkötött a porci, felületreszelés után megigazítottuk a körömformát, lelakkoztuk a vendég kedvenc színével, és kééész.
Ma sokaknak (sajnos-sajnos szakembereknek is) a töltés azt jelenti, hogy kb. az összes anyagot lereszeli a körömről, új színeket tesz fel, körömágyhosszabbítót, stb.
Régen a töltés kb. harmadannyi időbe került, mint egy új köröm, és valamennyivel olcsóbb volt. Ma a töltés a leszedés idejével, azaz a körmös sebességétől függően minimum fél órával tovább tart, és sokszor 20-25%-kal olcsóbb, mint az új szett.

Na, ugye, hogy Te is a bevételed ellensége vagy?

Nem kötelezhetem a szakmát arra, hogy az általam használt kifejezéseket és árazást használja, de hátha megtetszik nektek az alábbi, és hasznosítani tudjátok:

Új szett: A vendég először jár nálunk, nincsen semmi a körmén. Előkészítés, a kívánt köröm megépítése, olajozás

Új szett leszedéssel: A vendég először jár nálunk, más által készített körme van. A régi körmöt leszedjük, a kívánt körmöt elkészítjük, olajozás. Időben leszedésnyivel több, árban egyezzen az új szettel! Legyen kihangsúlyozva, hogy a leszedés ajándék!

Tőtöltés: A vendég már járt nálunk. A lenőtt részen a természetes körmöt előkészítjük, a műkörmöt átreszeljük. Clear vagy színhelyes anyaggal a lenőtt részt betöltjük, a c-ívet helyrerakjuk. A körömbe beépített színek, díszítések mind-mind maradnak, a körmök hossza a lenövés mértékével csökkenthető, a forma kis mértékben változtatható.
A tőtöltés elkészítése kb. a szett idejének a fele, árában 2/3-a legyen.
Fontos: A felületi díszítésért számoljunk pluszt!!!

Francia töltés: A vendég már járt nálunk. A lenőtt részen a természetes körmöt előkészítjük, a szabadszélről az anyagot eltávolítjuk. A köröm tövénél clear vagy színhelyes anyaggal betöltjük, a francia véget kívánság szerint alakítjuk ki.
Elkészítési ideje kb egyezik az új szettel, árban is legyen ugyanannyi!
Általában a szalonokban ez a legelterjedtebb.
Fontos: ha pótolni kell körmöt, azért számoljunk pluszt!!! (1 köröm a teljes szett árának 10%-a a töltés árán felül)

Mintacsere: A vendég már járt nálunk. Az egész körmöt lereszeljük/leáztatjuk, majd új szettet készítünk neki.
Időben a leszedés idejével (szakembertől függően minimum 30 p) több, árban egyezzen az új szett árával. A visszatérő vendég a leszedést ajándékba kapja! (ez legyen kihangsúlyozva!)

Összereszelés/frissítés: A vendég már járt nálunk. A lenövés maximum 2 mm (kb félidős). A lenőtt műkörmöt óvatosan szintbe csiszoljuk a természetes körömmel, a körmök formáját, hosszát megigazítjuk, bufferelés után fényzselé, olajozás.
Időben kb az új szett harmada, árban legyen a fele!
Fontos: felületi díszítésért számoljunk pluszt!!!

 

A Te árlistádon melyik szerepel ezek közül?

És melyik fog ezután?

 

 


 

 

Gáspár-Köbli Kriszta vagyok, veterán körmös. Lassan 20 éve élek a körmök bűvöletében, 2004 óta dolgozom teljes munkaidőben körmösként.

2008-ban kezdtem versenyezni, 2009-ben pedig már itthoni és nemzetközi versenyeken is büszkén állhattam a dobogóra. Mára a másik oldalon veszek részt a versenyzésben, rendszeresen zsűrizek és versenyszervezőként is tevékenykedem.

Oktatásaimon technikai és díszítő tudásomból is a legtöbbet igyekszem átadni. Hogy tudásom hiteles, és naprakész legyen, a szalonmunkával sem hagytam fel. Saját üzletemet, a Lila Macska műköröm szalont 2011 tavaszán nyitottam.

Inkább díszítős körmösnek vallom magam, de mivel a legszebben kidolgozott díszítés is csak a jól megépített körmökön mutatós, ezért azt vallom, hogy a helyes technika előrébb való, mint bármilyen minta.

 

 


 

 

Szöveg: Gáspár-Köbli Kriszta (GKK)
Forrás: http://www.gkk-nails.com/

 

 

Olvasóink értékelése:  / 2
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Sikerkulcs / Szalonhűség
Aki stabil vendégkört szeretne, nem elég, ha az új vendégek bevonzására fókuszál, hanem a...
Sikerkulcs / A boldog munkaerő titka
Egy megtérülő befektetés: a munkahelyi egészségfejlesztés A modern szemléletű...
Sikerkulcs / Online pénztárgép - a szépségszalonokban is?
2012 novembere, a kereskedelemben használt online pénztárgépek kötelezővé tételének...