Belépés

Mire számíthatsz a Windows készülékek terén?

 

Internet, mobilitás, felhő alapú tárhelyek, átjárhatóság és elérhető árú készülékek. Röviden így is összefoglalható a technológiai fejlődés jelenlegi iránya, melyet a Microsoft ügyféltalálkozóval egybekötött sajtótájékoztatón ismertetett a Marriott Courtyard Budapest City Centerben, február végén.

 

Helymegkötöttség nélkül

Napjainkban az egyik legfontosabb irány, hogy bárhol hozzáférhetően és folytatólagosan is használni lehessen a technológia vívmányait. A szépségszalonokban a vendégek már nem a magazinok felé nyúlnak, hanem a "kütyüjeikbe" merülnek. A piac fejlődik, és a lehetőségek egyre elérhetőbbek.

Bábel Gabriella, a Microsoft lakossági üzletág igazgatója azt hangsúlyozta, hogy a Microsoft felhőszolgáltatások révén, mint például az Office 365 egy TeraByte OneDrive tárhellyel, az Xbox Live alkalmazások és az Azure, a felhasználók már helymegkötöttségek nélkül dolgozhatnak vagy szórakozhatnak - bárhol.

Mi az a  CTE?

Ízléses dizájn, kiváló funkcionalitás és elérhető ár. Ez a mottója a CTE (China Technology Ecosystem) készülékeknek, melyek közül a Windows 8-at futtató első tabletek már 2014 vége óta kaphatóak Magyarországon is, és közös jellemzőjük a legújabb Intel Atom és Core M  processzorok, amelyek a készülékekből a maximumot hozhatják a lehető legnagyobb akkumulátoros üzemidő mellett. Külön pozitívumnak tűnik, hogy a Windows operációs rendszer használatával megvalósul az átjárhatóság a táblagép, az asztali gép, a mobiltelefon és akár a játékkonzol között is. A legújabb tablet és "okostelefon" márkák, melyek már elérhetőek Magyarországon is:

Allview

Archos

CMX

Kiano

Prestigio

Utok

A jövő készülékei

Hamarosan nem csak sci-fikben láthatunk olyan kommunikációs készülékeket, melyek hologrammal és szinte láthatatlan mérettel bírnak: a cseresznyeméretű HDMI PC és az egyéni audiovizuális élményt nyújtó hologramm szemüveg (hololens) fejlesztések várnak ránk!

Képgalériánk:

Szöveg: remeka.hu
Olvasóink értékelése:  / 1
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Sikerkulcs / Közelebb Kanadához - speciális találkozó a BKIK-ban
2014. június 18-án Közelebb a kanadai magyarokhoz - Esélyek és lehetőségek címmel...
Sikerkulcs / Gazdálkodj okosan, azaz üzletvezetési tanácsok szépészeti szakembereknek 2. rész
A vállalási ár három fő részből: az anyagköltségből, a működési költségből és a...
Sikerkulcs / Gazdálkodj okosan, azaz üzletvezetési tanácsok szépészeti szakembereknek 1. rész
A magyar szépészeti szakemberek híresek a szakmai tudásukról, felkészültségükről. A...