Belépés

Az antiaging


Mit lehet tenni a bőr fiatalságáért a kozmetikában?

 

 

Az öregedés normális biológiai folyamat, nem betegség, hanem az élet természetes velejárója. A szervezet, illetve a sejtek önmegújító képességének csökkenése következtében fellépő folyamat. Az öregedés nem egyik napról a másikra következik be, hanem egy fokozatos folyamat eredménye. Az öregedés is a DNS-ben van kódolva.

 

Egyes gének szabályozzák az öregedés ütemét és mértékét, az egyén élettartamát. Az öregedési folyamatok során a szervezet teljesítőképessége lecsökken, a biokémiai folyamatok lelassulnak, a leépítő folyamatok kerülnek túlsúlyba. A szervezet fáradékonyabbá válik, funkciózavarok jelentkeznek, és a fertőzésekkel szembeni védekezés is, legyengül. A nedvességtartalom csökkenése miatt, csökken a bőr kollagén és elasztikus rostjainak száma, a kötőszövet sorvadásával párhuzamosan csökken a bőr feszessége, az arc puha, feszes bőre, ráncossá válik, azzal, hogy a mimikai izmok már nem simulnak ki. A fiziológiásan meglevő finom redők elmélyülnek, újabb és újabb ráncok keletkeznek.

Kialakulásának okai:

Sejtszinten: minden sejt működése lelassul, a folyamatos szabadgyök károsító hatásának már nehezen tud ellenállni, romlik a bőr tónusa.

Szöveti szinten: A hámszövetben a bazális sejtek osztódása lelassul, a hám elvékonyodik, felszíne kiszáradhat, a ceramid erős kötése fellazulhat.

Kötőszöveti szinten: Az irha papillái elsimulnak, a fibroblasztok aktivitása csökken, kevesebb, vékonyabb kollagén, elasztin és kocsonyás alapállomány (hyaluronsav), a kollagénrostok elmerevednek, a zsírszövet megfogyatkozik, átrendeződik.

Izomszövetben: Csökken az izomtónus.

A bőr öregedése genetikailag kódolt folyamat, mindenkinél bekövetkezik, de az, hogy ez mikor történik és milyen mértékben, függ az örökölt adottságoktól és a külső környezeti tényezőktől (éghajlati viszonyok, napfény, levegő, munkahely) és az életmódtól (dohányzás, alkohol okozta károsodás, táplálkozási és alvási szokások, bizonyos gyógyszerek tartós szedése, különböző műtétek (petefészek), betegségek: cukorbetegség, magas vérnyomás,). HORMONÁLIS változás, PSZIHIKAI állapot!!!!! Ezek a folyamatok károsan hatnak a sejtszintű anyagcsere-folyamatokra, és a sejtek örökítő anyaga is megsérülhet. Ezek a sejtek, a szövetek, és a szervezet leépüléséhez, öregedéséhez vezetnek.


Az "antiaging" szó írásmódja
Az angol nyelvből átvett szó minden lehetséges verzióban látható a krémek dobozán, a hirdetésekben és a magazinok oldalain is. Az egységes használatát nem könnyíti meg az, hogy az angol egybeírás-különírás szabályai nincsenek olyan erősen szabályozva, mint a magyar helyesírásban.
Az angol helyesírás szerint ha „néma e”-re végződik egy szó, akkor az –ing toldalékkal ellátott alakjában nem írjuk az „e”-t. (Például make / making.)
Az egybeírás-különírással kapcsolatban annyit tudunk, hogy az angol nyelvben is általában egybeírják az összetételeket, kivéve, ha valami miatt nem lehet azt megtenni. Magánhangzó-torlódásnál javasolják a kötőjelet, de szabad kezet adnak az egyéni, akár ettől eltérő használatnak. Mivel ennél a szónál a két egymás mellé kerülő magánhangzó nem okoz kiejtésbeli problémákat, a remeka.hu írásmód javaslata: antiaging.

 

A XXI. század az antiaging korszaka, melynek fő célkitűzése a minőségi öregedés! A szóösszetétel az öregedés folyamatának lelassítására, visszafordítása vonatkozó tettek, cselekedetek összességét jelenti. (csak relatív fiatalításról és öregedésgátlásról beszélhetünk).

 
 
Szöveg: Báthory Kati kozmetikusmester
Képek forrása: http://nutriwaysnow.com/webpro/wp-content/uploads/2014/03/skin-young-elderly.png
http://images.wisegeek.com/young-skin-old-skin-wrinkles.jpg

 

De mit gondolnak a kozmetikusok? Milyen megoldásokat nyújtanak a bőrnek?


 

Vasváry Erika

életműdíjas kozmetikusmester

"Régen csak ránctalanító kezelések voltak..."

 
Amikor elkezdtem kozmetikusként dolgozni, még otthon főztük a kezelésekhez használt krémeket. Rengeteg receptem volt a keresztanyámtól, a világháború előttről származó összeállításokat is kaptam. Emlékszem, még a 80-as évek elején is saját kezűleg főzött krémek által juttattuk be a ránctalanító kezelések során a vendégek bőrébe az elaszint, a kollagént, a vitaminokat és gyógynövénykivonatokat. A 60-as években kezdtük el használni az iontoforézist, a 70-es években már volt ultrahang is. 1989 után már külföldről származó professzionális készítményekkel dolgoztunk, mint a Maystar, a Rosa Graf vagy a Gigi.

A XXI. századi antiaging kezelések nagyon mások, jóval többek, mint a klasszikus ránctalanító kezelések. Az antiaging más rendszer, új anyagokkal, modern eszközökkel (pl. őssejtek, bőrgyógyászati hatóanyagok, mezoterápia, rádiófrekvencia, drakulaterápia stb.). Egy teljesen más rendszer.

Kozmetikámban ötvözöm és használom a legmodernebb kezeléseket és hatóanyagokat a jól bevált módszerekkel: a De Noyle's, a Hyamatrix és a Remy Laure kezelései mellett az őssejtes, C-vitaminos és csokikezelések is igen népszerűek a vendégeim körében.


 

 


Porubszky Réka

kozmetikus

„A világ első igazolt öko csiga kozmetikumaival a bőrhibák és ráncok ellen!”

 

Szakmánkban talán az antiaging az, amivel a legtöbbet foglalkozunk. Nemcsak a bőr, hanem az egész testünk öregedése ellen folynak kísérletek, kutatások, melyik hozza a legkedvezőbb eredményt. Véleményem szerint már az első jeleknél érdemes lenne egyensúlyba hozni a bőrben felmerülő hiányokat, aminek idejét rendszeres kozmetikai kezelésekkel ki lehet tolni és azonnal reagálni is tudunk rá. Az Armonía Helix Active Csiga Anti-age Bőrmegújító Prémium kezelés a természetesség jegyében született, de hatásában is látványos eredményeket lehet vele elérni. A kezelés bőrhibáktól és a ráncoktól szabadít meg a világ első igazolt öko csiga kozmetikumaival.

Kizárólag természetes összetevőkből készült, nagy hatásfokú csiga kozmetikai termékcsalád az igényes és lehető legteljesebb bőrápolás érdekében.

Kezeléshez használt termékek:

  • HELIX ACTIVE ÖKO CSIGA MICELLÁS ARCLEMOSÓ
  • RÓZSAVÍZ ARCTONIK
  • HELIX ACTIVE ÖKO CSIGA SZÉRUM
  • BIO ALOE VERA GÉL 99,9 %
  • HELIX ACTIVE ÖKO CSIGA SZEMKÖRNYÉK ÁPOLÓ
  • HELIX ACTIVE ÖKO CSIGA ARCKRÉM
  • HELIX ACTIVE ÖKO CSIGA KÉZKRÉM

Hatóanyagok: igazolt bőrmegújító öko csiganyák, sebgyógyító és bőrnyugtató bio körömvirág, bőrvédő és bőrfrissítő bio aloé vera kivonat.


 


Hegyi Sára

kozmetikus

„Biola Szeretet Szertartás és bio antioxidáns bőr és lélekfeltöltő kezelés az antiaging jegyében.”

 

A bőrünk attól öregszik, hogy telik az idő. Ez egy természetes folyamat. Nem csak a bőrünk öregszik, de az egész fizikai test megállíthatatlanul bejár egy életpályát. A várható élettartamunk és persze szerveink egészsége leginkább az életmódunktól függ. Az életmódunk, azaz a táplálkozás, alvásminőség, mozgás, gondolkodásmód és környezetünkhöz való adaptációs válaszaink tesznek lehetővé hosszú, boldog, egészséges életet, vagy korai öregedést és egészségügyi problémákat. A lelki és az oxidatív stressz az egyik oka az idő előtt öregedésnek.
A BIOLA gránátalma-arónia professzionális kezelőanyagai kiemelkedően magas bio antioxidáns növényi hatóanyag tartalommal bírnak. Testre és lélekre gyakorolt pozitív hatásukat kiegészíti és megsokszorozza a Szeretet Szertartás kezelési technika.

A kezelés egy másfél órás érzékszervi utazás. A különleges fogásoknak és technikáknak köszönhetően a test befogadóbbá válik az ápolásra. A Szeretet Szertartás ötvözi a lélekre ható aroma-, szimbólum- és érintésterápia, valamint a nyirokmasszázs igazolható hatásait. Így a Szeretet Szertartás egy valódi holisztikus kozmetikai kezelés.

Fotó: Gránátalma–arónai sorozat

 

László Anikó

kozmetikus, diplomás szakoktató

 

„A gránátalma aranya: antiaging Gold Matrix (Dr. Kadír)”

A Magyar Úriasszonyok Lapjában 1938 októberében, a házi kozmetika rovatban, dr. Földes Miklósné írta a következőket: „Egy jó hatású házi szer az arcbőr szépítésére a következő: egy evőkanálnyi árpalisztet, egy tojásfehérjét, egy evőkanál mézet (ez utóbbit megmelegíteni) péppé keverve az arcra visszük és éjszakára rajta hagyjuk. Reggel meleg vízzel lemossuk.” Mi nők ma is imádjuk ezeket a recepteket. Fontos nekünk a kor, az idő múlása, belül is és a külvilág felé is. Szeretnénk ezt a folyamatos változást szebbé, „barátságosabbá” tenni, talán a bőrünkön még inkább.

2015 októberében az én receptem a következő: A dr. Kadír Matrix Gold széria termékei legyenek otthon a házi szereid. Van benne gránátalmadzsúz, mely gazdag antioxidánsokban, növényi hormonokban. Van benne kolloid arany, amely vízben oldott valódi aranyrészecskéket tartalmaz. Van benne enzimgátló, mely az MMP-enzimek (a kollagén, elasztin lebomlásáért felelős enzimek) működését gátolja. Ezek a hatóanyagok harmóniában egymással és tökéletes arányban kikeverve, nyújtják azt, amit egy mai antiaging terméktől, kezeléstől elvárunk. Nyugtatnak, védenek, megnövelik a bőr ellenálló képességét és rugalmasságát. Aranyat ér ez a kezelés.


 

 


Gáspár Ágnes

a Kalcsu Cosmetics mezoterápiás szakértője

 „MesoFill-R kezeléssel az antiaging bőrproblémák ellen”

 

 

Az idő múlása bőrünk is látható nyomokat hagy. Kozmetikusként összetett feladatot jelent az antiaging kezelések megismerése, elsajátítása és pontos alkalmazása. Az orvosi vonalról átvett mezokezelések legújabb generációja a MesoFill-R kiváló megoldásokat nyújt a bőr öregedési folyamatainak késleltetésére, lassítására. Az eljárás lényege, hogy mezopennel helyspecifikusan a bőr problémájának és állapotának megfelelően, a helyesen beállított tűhosszal és ütésszámmal sebzést ejtsünk a bőr felszínén, majd analítikailag tiszta hatóanyagot juttassunk a szúrt csatornákok keresztül a bőr mélyebb rétegeibe.

A hatóanyagok bejuttatásának újdonatúj módja azért korszerű, mert csak a tiszta hatóanyag kerül a bőrbe (stabilizáló, emulgeáló, adalékanyag, konzerváló, illatanyag-mentesen ), kis mennyiségben is magas koncentrációban. Kettős hatás érvényesül a kezelések kapcsán. Egyrészről a tűszúrás következtében az irhában fibrocita sejtek termelődnek, mely a fibroblasztokat alkotja. A szervezet önregenerációs folyamatba kezd, melynek hatására a kollagén és elasztikus rostok tömörebbé válnak, a kezelt felület visszanyeri tónusosságát, feszességét. A MesoFill-R kezelés másik csodálatos hatása a hatóanyagokban rejlik, melyek hosszú távon fejtik kihatásukat, hiszen az irharétegben, ill. sejtszinten hatnak.

Az én kedvenc koktél kombóm 2015 októberében:

Gluta1000 koktél, mert immunerősítő és méregtelenítő, hozzá a C-vitamin antioxidáns és halványító hatása miatt, és mellé még az organikus szilícium, ami kötőszövet feszesítő, ez kombó szinergikusan egymás hatását erősítve hat a legjobban az anti-age területen.
 

Olvasóink értékelése:  / 7
ElégtelenKitűnő 

You have no rights to post comments

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Kozmetikus szemmel / 2 in 1, avagy miért az őssejtek? - 2. rész
Az ember ősidők óta keresi a fiatalság elixírjét. Elég csak az őskorban élő elődeinkre...
Kozmetikus szemmel / 2 in 1, avagy miért az őssejtek? - 1. rész
Az ember ősidők óta keresi a fiatalság elixírjét. Elég csak az őskorban élő elődeinkre...
Kozmetikus szemmel / Courtin teafaolajos termék sorozat
  A problémás, érzékeny, gyulladt, aknés (sebes), szeborreás bőrök kezelésére...