Belépés

Kozmetikus szemmel

A sminktetoválás új világa

 

A sminktetováló festékek piacán évek óta érzékelhető változás zajlik. Az Európai Unió elmúlt években hozott szabályozásai egyre szigorítják a festékekben felhasználható összetevők körét. Különösképpen a vas-oxid összetevők körét és a nikkelkoncentrációt érinti a változás.

A Kalcsu Cosmetics által forgalmazott Color-in-Derm termékcsalád válaszképpen újraértelmezte a sminktetováló festékeket és forradalmian új formulát fejlesztett ki. Az új vas-oxidmentes festékek 100%-ban megfelelnek az Európai Unió szabályozásának, de ennél jóval többet is elért a vállalat.

Az Uniós szabályozásról, illetve a Color-in-Derm festékek előnyeiről beszélgettünk Kalcsu Hajnival.

 

Olvasóink értékelése:  / 1

Soft Powder: púderes hatású szemöldök tetoválás

 

 

 

A sminktetováló technikák rohamtempóban fejlődnek. Korábban több év is eltelt, míg újításokkal találkoztunk, napjainkban azonban egyre-másra jönnek elő az új megoldások. Fontos kiemelni, hogy ezek valódi értéket hordoznak a vendég számára, hiszen szebb munkákat készíthetünk, és jobban személyre szabhatjuk a megjelenést.

Korábban már több fórumon is említettem, most ismét felhívom rá a figyelmet: átlagosan a sminktetoválások 70%-a szemöldöktetoválás! Ez azt jelenti, hogy ezen a területen érdemes igazán profivá válni, hiszen a legtöbb munkát itt találhatjuk. Nézzük meg a realisztikus, szálazott technikákat követő újdonságot, a Soft Powder, azaz púderes hatású szemöldöktetoválást.

Olvasóink értékelése:  / 1

Az őssejtek felhasználása a kozmetikumokban


Az őssejt kutatás ma már nem csak az orvoslás privilégiuma, a kozmetikai szektor is komoly összegeket fektet a terület finanszírozásába, hiszen ez az antiaging, vagyis az öregedés ellen ható termékek fejlesztésnek egyik legfontosabb területe. Van azonban egy lényegi különbség a két szegmens vizsgálódása között, míg az egészségügy az emberi őssejt elraktározásában rejlő lehetőségeket igyekszik kiaknázni, addig a szépségipar a növényi őssejtek optimális felhasználhatóságát kutatja. 

 

Olvasóink értékelése:  / 1

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Kozmetikus szemmel / 2 in 1, avagy miért az őssejtek? - 1. rész
Az ember ősidők óta keresi a fiatalság elixírjét. Elég csak az őskorban élő elődeinkre...
Kozmetikus szemmel / A sminktetoválás új világa
  A sminktetováló festékek piacán évek óta érzékelhető változás zajlik. Az Európai...
Kozmetikus szemmel / Soft Powder: púderes hatású szemöldök tetoválás
      A sminktetováló technikák rohamtempóban fejlődnek. Korábban több év is eltelt,...