Belépés

VirágBlog: World Bodypainting Festival 2014.

 

7. nap (2014.07.06.)

 

Az utolsó nap is izgalmas volt a Worl Bodypainting Festivalon. Ma volt a Creative makeup versenyszám, amit ebben az évben rendeztek meg először, így nem igazán lehett tudni, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelni. Ennek következtében rengeteg féle alkotás született. Volt itt arcfestés, óriás jelmezek, fejdíszek, csilli-villi. :) A fashion  stílust önmagához híven egyedül Amin B. Ildikó képviselte, ahogy ezt tőle megszokhattuk. A téma Glamour cirkusz volt, a legtöbben szó szerint vették a cirkuszt, és beöltöztették a modelljüket. A mezőny nagyon nemzetközi volt a legnagyobb nevek is, mint Yolanda Bartram vagy Birgit Mörtl vagy Kim Miju Dél-Koreából. Voltak nagyszerű sminkek, de volt néhány, amit nem is értettem. Még két  magyar indulója is volt a versenynek Makovics Dóra és Molnár Éva!

A Creative Makeup-ban végül is taroltak az oroszok és a nagy nevek, az oroszos vonal lett a befutó, nem a fashion... Makovics Dóra a negyedik helyezést érte el, Molnár Éva pedig a hetedik lett. Örülök a magyar alkotók sikereinek, és gratulálok elért helyezésükhöz!

Számomra az első helyezett Amin B. Ildikó lett aki az egész dizájnnal és az újszerű fashion sminkkel igazán maradandót alkotott. Sok szép sminket láthattunk, a többi magyar versenyző is gyönyörűt alkotott, de számomra egyikben sem volt semmi előre mutató, olyan amit ne láttunk volna már valahol.

Nézzétek meg Ti, és döntsétek el ízlésetek szerint.

Íme az eredmények:

1. Voronova Alla Oroszország

2. Birgit Mörtl Ausztria

3. Litvinova Yuliya Oroszország

Az est a megszokott tűzijátékkal és festékdobáló bulival zárult!

Szuper volt ez a hét gyorsan elszaladt mégis nagyon sok minden történt! Remélem, élveztétek a beszámolómat!

 

6. nap (2014.07.05.)

 

Ezen a napon az izgalomé volt a főszerep! Már 10:30-kor indult az amatőr brush and sponge verseny Vadócz Balázzsal és Vadócz Edinával. Balázs tetoválóművész, aki fantasztikusan rajzol, jól kiegészítették egymást Edinával, akinek már jócskán van tapasztalata, hiszen már nyert világbajnokságot egy másik kategóriában Amin B. Ildivel. Most is gyönyörűséget alkottak, ami egy kicsit talán stílusában kilógott a Pop art témából, de a saját stílusukat képviselték teljes mellszélességgel. :)

Szerintem egészen elképesztő amit festettek. Modelljük, Paulovics Adri is hozzátette a magáét, profi táncosként nem volt nehéz dolga a színpadon. A sok izgulás után jött az eredmény hirdetés, negyedik helyet érték el!! Gratulálok nekik a szuper eredményért!

Az én versenyszámom is ma volt, a profi arcfestő kategória, ahol a legnagyobb nevek is versenyeznek, próbáltam nem izgulni... :) Nekem is a Pop art volt a téma, én az állatvédelmet, állatszeretetet próbáltam transzformálni popart stílusban. Sajnos a zsűrisátorban elfelejtettem a prezentációm szövegét, de hát ilyenek mindig történnek... A modellem, Móri Kata, a legjobb modell, akivel valaha dolgoztam.  Bárkinek szüksége van jó modellre, nagyon ajánlom! :)

Nézzétek meg! Nektek tetszik, amit készítettem?

Egy ponttal maradtam le a harmadik helyről, így negyedik lettem! A 33 világszinten legjobb arcfestőből. :) Büszke vagyok nagyon. :) És a legjobb koncepció az enyém lett, megelőzve még az első helyezett Scott Freyt is, aki gyakorlatilag minden profi kategóriát megnyert az idén. :)

1. USA Scott Frey

2. Czech Republic Skuhrovcoca Helena Jordana

3.  Italy Censi Marilena

4. Hungary Szekeres Gál Virág

Este még megszerettük volna nézni a special FX versenyt de túl sokáig ünnepeltünk így lecsúsztunk róla:) de ígérem bepótolom és hozok nektek képet róla!

Ma pedig nagyon szurkoljatok Amin B. Ildinek, a Creative makeup számban! :)

 

5. nap (2014.07.04.)


Na végre, ez a nap is eljött! Ma volt az amatőr Open testfestő verseny. Az Open azt jelenti ez esetben, hogy bármilyen technikát lehet használni, és ezen kívül bármi ragasztható a testre. Két magyar csapat indult, Marcsó-Bene Barbara az én asszisztálásommal  (Modell: Móri Kata)  és a Csaba Erika, Tóth Zsuzska segítségével (Modell: Radecki Panka). Nagyon izgalmas és fárasztó volt. Csodás alkotások születtek, tényleg nagyon igényes volt a mezőny. Mutatok néhány képet, hogy Ti is bepillanthassatok a kulisszák mögé. :)

 

A téma a popart volt ami elég tág fogalom... Barbi magyaros ihletésű testfestést készített, amiben szerepeltek Budapest nevezetességei, illetve a főmotívumot a matyó népművészet adta, persze mindezt popart stílusban. A modellünk fantasztikus volt, a fotósok imádták, minden elismerés neki, hogy végigpózolta a napot. :)

Erika célja a testfestésével az értékek fontosságára való felhívás, lázadás a mostani világgal szemben, szeretet, tiszteletet, becsület és béke. "Tűzz minden puskacsőbe virágot és rúzst!" A modellje, Panka szinten csodálatos volt és nagyon kitartó.

Nagyon fárasztó nap volt, de örömmel zárult Marcsó-Bene Barbara a 7. helyen végzett a 30 indulóból! Szuper eredmény az első világversenyén!

1. hely Olaszország Loda Nicola

2. hely Ukrajna OchkanYuliya

3. hely Kolumbia Carvajal Lina

Holnap kezdődik a Brush and Sponge bodypainting

Vadócz Balázs–Vadócz Edina párossal és a facepainting Velem!!!

Drukkoljatok:)

 


4. nap (2014.07.03.)

 

Tegnap szinte egész Pörtschach arra várt, hogy végre elkezdődjön a Body Circus party. Voltak akik már kora délután elkezdték a testfestésüket, maszkjukat készíteni, az egész városban lehetett látni a fura figurákat. Semmi sem állhatta útját a bulizásnak... Kivéve az időjárást... 10 óra körül elkezdett szakadni az eső és nem is nagyon akarta abbahagyni. Azért a nagyon elvetemülteket ez sem tántorította el. A festői szépségű Moosburg, ilyenkor egy kicsit Drakula kastélyává változik, hogy teljesen őrült emberek mulathassanak együtt. Ezen a partyn lehet a legjobban megismerkedni a nagy testfestőkkel, oktatókkal. Itt tényleg együtt bulizik mindenki.

Természetesen beöltözni kötelező:) A képgalériában láthatjátok, mennyire gurult el a gyógyszerük a résztvevőknek:)

Egy videó az eseményről: www.facebook.com/wb.festival

A mai napon rendezték meg a Bodypainting konferenciát, most először, nagyon boldog vagyok, hogy részt vehettem ezen a tényleg szuper eseményen. 3 teremben folytak az eladások, minden előadónak 45 perc állt a rendelkezésére, úgyhogy kapkodtuk a fejünket a sok információtól. :)

Elsőként Jinny Houle előadására mentem, aki egy nagyon neves kanadai arc- és testfestő, imádom a munkáit, csatolok néhányat, hogy Ti is ámulhassatok. Jinny beszélt a pályája kezdetről, hogyan kezdődött a karrierje és arról is hogyan, milyen szempontok alapján fejlesztette ki Paradise testfestéket.

A második előadó Yolanda Bartram volt, aki a különleges saját maga által készített foam prosctetic-jeiről lett híres. Most a Steam Punk stílusról mesélt, arról, hogyan alakult ki ez a cosplay szubkultúra és hogy ez az egyik legmenőbb stílus most a testfestésben. Modellen meg is mutatta, hogyan lehet ezeket a hab prostetic-eket felhasználni a Steam Punk stílusú testfestéseknél hogy még inkább különlegessé tegyük, milyen színeket, technikákat érdemes kombinálni vele.

Következőként Einat Dan órájára mentem volna, de egy keveredés miatt végül Michael Devellis-nél kötöttem ki, aki a Powder Group alapítója és vezetője és a marketingről beszélt nekünk. Nyilván mindenki tudja, hogy mennyire fontos egy szép névjegykártya, egy ütős honlap, de Michael előadásában és energiájában volt valami nagyon inspiráló, hogy tényleg megértette az ember a marketing fontosságát. Ahogy ő mondaná, ha nem adod el magad, ha nem vagy jelen, nincs karriered. (A jelen levés egyik formájaként ajánlom a REMEKA szakmai regisztrációs oldalát! ;))

Végül Felix Shtein sminkes előadásán is jártam, ahol 45 perc alatt egy teljes sminket és style-t rakott össze, nem is akárhogy! Felix világszerte rengeteg reklámhoz, divatbemutatóhoz sminkel, óriási gyakorlata van, gyakorlatilag a kisujjában van a szakma. Néhány apró trükköt is megosztott velünk, például, nem baj ha fekete hajú modellre van szükségünk, de csak szőkét találunk, bátran használjunk színes hajlakkot. (a fotón látható lánynál, pont feketére fújta a haját) Sőt akár testre is használhatjuk. Azt is jó tudni, hogy erős zselével könnyen ragaszthatunk a hajra köveket, vagy hogy a fényes szemfestéket olívaolajjal keverve, metál színű liquid festéket kapunk. (a modell keze és dekoltázsa így lett megfestve)

Ennyi történt ma, este már mindenki a holnapi napra készül, indulnak a versenyek.

Leírom azt is pontosan, hogy mikor kell kiért izgulni:

Péntek: Open bodypainting

Csaba Erika - Tóth Zsuzska

Marcsó-Bene Barbara - Szekeres Gál Virág

Szombat: Brush and Sponge bodypainting

Vadócz Balázs - Vadócz Edina

Facepainting

Szekeres Gál Virág

Vasárnap: Creative makeup

Amin B. Ildikó

Drukkoljatok nekünk! Holnap jelentkezem mi történt a versenyen! :)

 


3. nap (2014.07.02.)

 

Ma is nagyon sűrű és tartalmas napunk volt. Folytatódott Matteo Arfanotti workshopja, ma a specialitását, a 3D technikát tanította az érdeklődőknek. Elképesztő, amit tud művelni az ecsetével. Mutatok néhányat az áttört csipkés technikáiból, hogy lássátok Ti is mire képes.

Először papíron mutatta be, hogyan lehet a különböző mélységű rétegeket kialakítani, gyakorlatilag már itt elvesztettük a fonalat... :) Ezután jött az árnyékolás és a fény kiemelése. Aztán felrajzolt egy olyan módszert, ami úgy néz ki, mintha a bőr alól kivillanna egy másik pikkelyes bőr... Elképesztő volt, ezt nagyon sokat kell gyakorolni, hogy valami hasonló hatást érhessünk el.

A másik workshop, a Theater makeup, ahol airbrush technikával készítettek robotokat. Itt nagyszerű alkotások születtek, pedig még a sablonokat is saját kezűleg készítették el. A képeken Filipovits Dóra robotembere látható.

Ma este kerül megrendezésre a Body Circus, a legnagyobb buli itt a fesztiválon. Egy kastély ad színteret az őrületnek, ahol mindenki testfestésben, maszkban, jelmezben bulizik. Itt egy különleges show is látható, ami idén a Inner Circus, vagyis belső cirkusz nevet kapta. A partyról a holnapi beszámolómban küldök képeket.  A kreatívos lányoknak is természetesen ott a helye, most is folyik a készülődés, láthatjátok, hogy már van, aki menetre kész! :)

Holnap jövök a party beszámolóval, illetve a bodypainting konferencia részleteivel, amit szintén holnap tartanak. Akit érdekel, tartson velem!

 

 


2. nap (2014.07.01.)

 

Pörtschachban, a World Bodypainting Festivalon ma is a tanulásé volt a főszerep. Két nagyon érdekes workshopon vettünk részt. A Creatíive makeup kurzust Einat Dan izraeli sminkmester tartotta, aki nemzetközileg is az egyik legelismertebb művész, rengeteg nagy magazinnak és márkának készített gyönyörű anyagokat. Képgalériánk első képei között a kedvenceim láthatók tőle. A workshopon szó volt az idei nemzetközi trendekről, technikákról, újszerű anyaghasználatokról is. Egyébként a World Bodypainting Festival keretein belül egy új, Einat Dan neve által fémjelzett kategória is indul,  Creative makeup címszóval. Mivel először kerül megrendezésre ez a típusú verseny, még nem tudhatjuk, mire számítsunk, de biztos vagyok benne, hogy nagyon érdekes lesz. Magyar induló is lesz, Amin B. Ildikó személyében, lehet drukkolni neki! A fotók közt láthatjátok az ezen a workshop-on készült munkáit, a kurzus legjobb alkotásaként.

 

A másik szuper workshopot Matteo Arfanotti tartotta Creepy Creatures, vagyis "rémes figurák" címen. Matteo az egyik legnagyobb hírű test-, illetve arcfestő. Tavaly megnyerte az arcfestő kategóriát, elképesztően gyönyörű alkotásával. A legnagyobb erőssége a 3D technika (holnap erre a workshopra megyünk). Most szörnyeket festettünk, szörnyen jó volt! Az alábbi fotón engem láthattok rémes figuraként - Csaba Erika alkotása. Megörökítettük magunkat a mesterrel is, igazi megtiszteltetés volt találkozni vele! Mutatok néhányat Matteo korábbi munkáiból is, érdemes megnézni, varázslatosak

A nap végén sikerült regisztrálnunk a versenyekre, ezt meg is örökítettük!

Holnap ismét jelentkezem, szuper workshopok várnak ránk!

 


1. nap (2014.06.30.)

 Ausztria Pörtschach, a Wörth-i tó partján kerül megrendezésre már sok-sok éve a World Bodypainting fesztivál, ahol a legnagyobb testfestő világversenyek is zajlanak.

A Kreatív Sminkműhellyel ahogy minden évben, most is nagy csapattal érkeztünk, hogy a kreatívos lányok világhírű oktatóktól tanuljanak a workshop-okon, illetve megmérettessék magukat szinte az összes verseny kategóriában. A rendezvény nemzetközi, a világ minden tájáról érkeznek művészek, érdeklődők, oktatók. Az első napok tanulással telnek, persze azért a kikapcsolódásra is marad egy kis idő.

A következő napokról folyamatosan beszámolok az oldalon, lesz sok tanulás, különleges bulik, koncertek, divatbemutatók, vásár és persze verseny, verseny, verseny!

Kövessetek figyelemmel,

írjatok (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ),

mire vagytok kíváncsiak!

 
 
 
 
Szekeres Virág

 

Olvasóink értékelése:  / 6
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Kozmetikus szemmel / Probléma a problémás bőr?
A problémás bőr kezeléséről hiteles forrásból, ismert kozmetikusoktól  tájékozódtunk,...
Publikáció / Kéz- és lábápolók, műkörömépítők a BKIK-ban
A „KÖRMÖS” szakmai osztály célkitűzéseiről, feladatairól múlt-, és jövő időben!...
Vélemény / Merre tovább szépségszakmák?
Az oktatás és szakképzés változásaival ágazattá kovácsolt szépségipari szakmák 2014-ben...