Belépés

Esküvőláz: ruha-, haj- és sminktrend 2012-ben

Esküvőláz: ruha-, haj- és sminktrend 2012-ben

 

 Szinte nincs olyan nő, aki kislányként ne rajzolta volna meg saját esküvői ruháját, vagy ne ábrándozott volna a nagy napról, amikor minden körülötte forog. Felnőttként, már korántsem olyan tiszta a kép, hiszen az évről évre változó trend mellett kell megtalálni azt a ruhadarabot, sminket és hajkölteményt, amely nemcsak divatos, hanem a menyasszony személyiségét is hűen tükrözi. Lássuk mi a helyzet ezen a téren idén!


Viktoriánus menyasszonyok


A viktoriánus kor utánérzése uralkodik idén a menyasszonyi ruhák világában, hosszú szoknyákkal, fűzőkkel, csipkékkel, magas gallérokkal és klasszikus fátylakkal. Csömör Boglárka (Laarka) szerint ezeknek a ruháknak nem feltétlenül a külső stílusjegyei hangsúlyosak, inkább a viktoriánus gondolkodásmódot, életszemléletet sugallják, melynek alapja a hagyománytisztelet és célszerűség.

„A trendhez illeszkedően a menyasszonyi csokor összeállítása is a fentiekben említett kor szellemét hordozza magában. Előtérbe kerülnek a romantikus megoldások, lágy púder színek, (krém, fehér, elefántcsont, vagy éppen a levendula) hatalmas szirmú virágok (rózsák, gardéniák, hortenziák, bazsarózsák, pünkösdi rózsák), melyeket a romantikus érzés erősítéséért gyöngyökkel, csipkével és egyéb kedves túlzásokkal díszítenek” – mondta a divattervező. Hangsúlyozta, hogy a virágok kiválasztásánál új trend lesz a meglepő illatú, aromájú növények illetve a természetes hatású zöldek használata - ilyenek például, a fű, gyógynövények, páfrány és egyéb szezonális gyümölcsök. A felsoroltakon túl minden egyéb növény használata megengedett, ami a viktoriánus korban egy tisztességes angol kertben megtalálható volt. Az aktuális trend követése mellett, érdemes szem előtt tartani azt, hogy a csokor a menyasszony ízléséhez tökéletesen illeszkedjen, kifejezze a személyiségét; továbbá fontos szempont, hogy a csokornak a ruha stílusához is passzolnia kell. A díszítésben gazdag ruhákhoz egyszerű csokrot, a letisztult vonalakhoz, pedig eklektikus megoldást javasolt a divattervező.

Csömör Boglárka


A szakértő szerint a 2012-es esküvői dekorációs trendben továbbra is jelen lesznek a pink és a púder árnyalatok a tavalyi évhez hasonlóan. Emellett a pink árnyalatnak egy új, melegebb változatát vezetik be - ezt a pantone színskálán „cabaret” névvel jelölik -, melyhez merészen párosítható a napsárga szín. A konzervatívabb közönség számára a semleges színek továbbra is megoldást jelentenek, többek között az elegáns bézs és az arany kombinációja, valamint a világoskék és szürkés árnyalatok.

 

 

Vintage romantika Vera Wang-nél

A fentiekben összefoglalt esküvői trendnek jó példája lehet az esküvői ruhamágus Vera Wang 2012-es tavaszi menyasszonyi ruhakollekciója. „A tervezőnő elmondása szerint a kollekciót Párizs ihlette ("Óda a Párizsi Operához: Degas ... a fiatal táncosok lebegnek a színpad felett! Művészi és csodálatos!"). A francia kapcsolódás ellenére úgy gondolom, hogy a darabokat átható ultra romantika és vintage stílus illetve a barack, barna, zöld és ezüst árnyalatai tökéletesen elhelyezhetőek a jellegzetesen angol kultúrához köthető viktoriánus stílushoz. A báli és sellő fazonú ruhák réteges szoknyáit, fűzőit az időnként megjelenő hatalmas masnik teszik még hangsúlyosabbá” – fejtette ki Csömör Boglárka. A kollekció darabjai között találhatunk több rétegű, egyszerű és ízléses vonalvezetésű szoknyarészeket, ügyesen megtervezett mídert. Az anyagok és megoldások terén jellemző a francia tüll és organza, valamint a pliszé, illetve a már említett többrétegű megoldások. Wang kollekciója, mint minden évben, idén is hatalmas sikert aratott, és Csömör Boglárka nyugodt szívvel ajánlja ezt a kollekciót iránymutatónak bárkinek, aki erre az évre tervezi a nagy napot.

 

 

A képen látható pasztell csoda tökéletesen illusztrálja a kapcsolatot Vera Wang kollekciója és az idei trend között.
A teljes kollekció megtekinthető itt

 

 

Összeállította: Filákovity Radojka

Cikk folytatása itt

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Esküvő / Laza és sikkes: menyasszonyi frizuratrend 2017.
A vendégek igényeihez és a legmodernebb fodrászszolgáltatásokhoz igazodva, a L’Oréal...
Esküvő / Esküvő: Tonomárné Dancsó Erika bemutatója
 A szentesi Dancsó Erika Szalon vezetője, Tonomárné Dancsó Erika, és munkatársai egy...
Esküvő / Sharon Blain menyasszonyi fonat
    Sharon Blain mesterfogásai lépésről lépésre egy fonott menyasszonyi frizura...