Belépés

Bonjour Szalon – Budapest

 

Bonjour Szalon, Budapest

Cím: 1134 Budapest, Pannónia 96.

Üzemeltető: Cséffalvay Beáta

Vizafogó Duna-parthoz közel eső részén valósította meg legújabb kéz- és lábápoló szalonját Cséffalvay Bea lábápoló mester.

 

 

 

 

 

Koncepció

Már akkor tudtam, amikor a szakmával ismerkedtem, hogy ez többről fog szólni, mint a lábápolás. Olyan szalonról álmodtam, ahova belépve a vendég, az ajtón kívül hagyja a problémáit, és megnyugszik, ellazul. A magas szintű szakmai kezelésen kívül, a lelkét is szerettem volna ápolni vendégeimnek. A célom az otthonos, szép, tiszta és kényelmes légkör kialakítása volt. Éreztetem a vendéggel, hogy nálam, az ő igénye szerint pihenhet. Soha nem erőltetem a beszélgetést, ha látom, hogy ő olvasni vagy relaxálni szeretne. Teával, kávéval, vízzel és valami apró süteménnyel készülök minden nap.

Boldog vagyok, ha vendégeim feltöltődve mennek el, sokszor megölelnek, és megköszönik a gondoskodást. Csodálatos, amikor a vendégkönyvemet kinyitom, amibe évek óta írnak a vendégeim arról, hogy már szeretik a lábukat és mernek újra szandált viselni. Ez az én önbizalom könyvem. Mindig szem előtt akarom tartani, hogy a láb az egészség, szépség tükre, de nem akarok futószalagmunkát végezni.

A szalont úgy alakítottam ki, hogy a legmegfelelőbb legyen a kéz- és lábápolás funkciójának. Pont ezért kapott helyett a manikűrasztal az ablaknál, és a hidraulikus pedikűrszékkel szemben a relaxáló látványvilágot adó plakát. Fontosnak tartom a kiegészítőket, mint a füstölő, gyertya, relaxáló zene és sólámpa. A vendég ellazulása az én munkám minőségét is segíti. Hiszen egy kényelmes, praktikus, hidraulikusan emelhető székben nekem is könnyebb a lábak kezelése, emelése és levegőben tartása. Masszázsnál az ágyat megdöntöm, így a vendégem fekvő helyzetben élvezheti a kényeztetést.

A meghittség is fontos, ezért indiai faragású paravánt állítok a kezelőágy mellé. Elsődleges szempont volt a diszkréció, ezért úgy alakítottam ki, hogy az óriás felületű külső részen lévő reklámmatrica kívülről nem átlátható, ugyanakkor belülről a teret tágítja, és a fényt beengedi.

A feng shuit is figyelembe vettem a kialakításnál, ezért is kezelek mindig úgy, hogy az ajtót lássam, és a belépőt köszönteni tudjam. A bejárati ajtót csak belülről nyithatjuk, így mind a biztonságot, mind a nyugalmas kezelését biztosíthatom. Masszírozás után figyelek arra, a vendég nek legyen ideje arra, hogy visszatérjen a masszázs által adott relaxációból.Mivel 2016 márciusában nyitottam meg ezt a szalonomat, még sok tervem vár megvalósításra a még praktikusabb és hangulatosabb kialakításra, mindig van új ötletem. Ez az első olyan szalonom, ahol teljesen egyedül dolgozom.
Gyerekközpontú vagyok, mindig gondolok a kisgyermekes vendégeimre, szalonomban játékokkal, mesekönyvekkel fel vagyok készülve a várakozó gyerekek figyelmének lekötésére.

Ez az első olyan szalonom, ahol teljesen egyedül dolgozom.

 

Szakmai színvonal

2000 és 2016 között folyamatosan képeztem magam szakmámon belül. 2015-ben lettem lábápoló mester, amire nagyon büszke vagyok. A pedagógiai vizsgán kiemelt dicséretben részesítettek. Elhivatott tanárok és kollégák mellett fejleszthettem szakmai tudásom. A versenyeimen kapott pénzjutalmat mindig tanfolyamra, továbbképzésre fordítottam. A szalonban használt márkák kiválasztásánál elsődleges szempont a minőség és a vendég természetes körme egészségének megőrzése és fenntartása. Mestereim: Kincs Eszter és Torács Béla javaslatára a Gehwohl termékeit használom és ajánlom vendégeimnek a pedikűr területén. Ezen kívül körömdíszítés területén a legjobb termékeket válogattam össze: ledes UV lámpával, Swarovski kövekkel, és a CND termékeivel: Shellac-kal és Vinylux tartós körömlakkokkal, OPI és Morgan Taylor körömlakkokkal, és a Gelish-sel dolgozom.

Amikor úgy érzem, hogy a külső kezelés nem elég, akkor étrendet és vitaminokat, táplálékkiegészítőket is ajánlok vendégeimnek. Szükség esetén a megfelelő orvoshoz irányítom őket: ortopéd és bőrgyógyász területen is. Ajánlom és használom a kineziológiai tape-t, ami az én területemen belül például a bütyökkezelésnél nagyon jó. A használatukat ebben az esetben a vendégeimnek is meg tudom tanítani. Ezen kívül igéy esetén más alternatívát is tudok ajánlani. Például, amikor beköszönt a tél a körömlakkozás helyett általában japán méhviaszpasztás körömápolást javaslok a vendégnek.

Specialitások

Gyógypedikűr, igény szerinti körömpótlás, esztétikai pedikűr, kéz- és láb paraffin kezelés, svéd masszázs (láb), nirvána csakra talpmasszázs, kombinált pedikűr.

Ügyelek a tisztaságra, ezért fertőtlenítőgépet használok, és a legfejlettebb technikai felszerelések beszerzésén dolgozom. A kombinált pedikűr híve vagyok, a gépi felszerelést fontosnak tartom. 

 

Kommunikáció

Amikor elkezdtem a pedikűrös szakmát, még Budán dolgoztam mint alkalmazott. A pályakezdők útját járva, sok időt töltöttem várakozással, hogy legyen vendég, akivel dolgozhatok. Rövid idő után a belvárosba hívtak egy új szalonba. Itt már vállalkozóként átéreztem azt, hogy tennem kell azért, hogy megismerjenek. Mindig bent voltam, még akkor is, amikor nem volt beírva vendég. Folyamatosan csinosítottam az üzletet.

A kollégákon keresztül érdeklődő vendégeket – mivel ott voltam –, informálni tudtam a szolgáltatásról, az árakról, és megmutathattam a kezelőhelységet, és természetesen névjegykártyát adtam neki, így felhívhattak időpontért. Ennek legtöbb esetben megvolt az eredménye. Nem gondoltam sikerre, csak tettem a dolgom. és szépen jöttek a vendégek. Ajánlottak egymásnak, így egyre többen lettek. Nagyon élveztem, és ezt érezték rajtam. Versenyeken indultam, ami izgalmas kihívás volt. Folyamatosan megbeszéltem vendégeimmel, hogy milyen versenyre és hogyan készülök. Örömmel vettek részt ebben, és mindig velem együtt örültek a sikernek. Csapatversenyen segítettem a témát kitálalni, és lázban égtem az utolsó percig. Testfestést gyakoroltam az indiai témánál lábon, a fekete hattyúnál sebeket maszkoltam, mexikói mintákat alakítottam a Frida témánál. Csodás embereket ismerhettem meg, és fantasztikus élményeket, sikereket élhettem át a versenyek során. Hivatástudatom erős lett, és mindig figyeltem arra, hogy tudásom legjavát nyújtsam a vendégeimnek.

 Ehhez a következő kommunikációs formákat választom:

  • Ünnepekkor ajándékkuponokat ajánlok a vendégeimnek, különböző fantázianevekkel izgalmasabbá téve.
  • A kirakatreklám
  • Névjegykártya
  • Kupon
  • Ajánlás

A vendégeimmel személyes jó kapcsolatot ápolok, ezért ők szívesen ajánlanak tovább engem. Néha képek vagy montázs formájában jelentkezem a közösségi oldalakon, ahol a munkáimat mutatom meg. Beszélgetéseink alkalmával igyekszem a vendég hangulatán javítani, együttérezni vagy éppen örülni vele. Információmat diszkréten kezelem. Szalonomban vallási-politikai vitákba nem bonyolódom. A vendégkönyvembe szívesen írnak pár sort, vagy van aki fényképet ragaszt, vagy rajzol, és elégedett, boldog visszajelzéseket kapok.

 Úgy érzem, hogy a bizalom és a szeretet, ami vendégeim és köztem létrejött, a legfontosabb azon felül, hogy a szakmai tudásom legjavát nyújtom neki.

Képek:

 


Cséffalvay Bea szakmai pályafutás

2000 Kéz- és lábápoló, műkörömépítő OKJ-s szakmunkásbizonyítvány (mester: Kincs Eszter)

2002. I. Országos Pedikűrverseny 1. helyezett

2003. II. Országos Pedikűrverseny 1. helyezett

2004-2012. MOSZI Kéz- és Lábápoló, Műkörömépítő elnökség tagja (zsűrizés, verseny háziasszony, szervezés)

2005. Lábápoló szakoktatói vizsga (MOSZI, mester: Torács Béla)

2006. 2008., 2009. Tiétek a pálya. szárnyal a fantázia csapatverseny 1. helyezett

2008. Szabolcs Kupa pedikűrverseny 1. helyezett

2011. Aranykoszorús mester oklevél

2015. Mesterlevél (Bács-Kiskun megyei Kamara), Kecskemét

Megjelent: 11377 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. december 10., vasárnap 09:57

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák