Belépés
2013. december 03., kedd 02:18

EuroSkills ifjú szakemberek nemzetközi versenye

Értékelés:
(1 szavazat)

Az EuroSkills 2008 óta egy kétévente megrendezésre kerülő nemzetközi verseny, ahol fiatal szakmabeliek bemutathatják és összemérhetik tehetségüket. Az esemény mindig az egyik európai WorldSkills tagállamban kerül megrendezésre. Az EuroSkills látványos támogatása a szakmáknak, a szakmai teljesítményt középpontba helyező verseny, ahová több száz tehetség kvalifikálhatja magát a saját országában tartott válogató versenyek és nemzeti döntők keretén belül.

Az EuroSkills verseny folyamán a szerveződés tagjai, nemzetközi ipari partnerei, kormányzati ügynökségek és oktatási intézmények jönnek össze, hogy támogassák a szakmai oktatást és képzést Európában. Az elképzelés alapja, hogy együtt ösztönözzék a világszínvonalú készségek és kompetenciák kialakulását és fenntartását Európában. Ez a partnerség a hallgatók, kormányzati és magán intézmények és civil szervezetek között egyedülálló Európában.

Magyarországon többek között fodrász és szépségápoló szakmai kategóriában is lehet egyénileg nevezni, akik közül a kiválasztott legjobbak a válogató versenyek után a SkillsHungary nemzeti döntőn mérik össze tehetségüket, és ott kerül kiválasztásra az az egy személy, aki Magyarországot képviseli a nemzetközi eseményen.

 


 

Jóval fiatalabb szervezet, mint a Worldskills, 2007-ben alapították. Az EuroSkills versenyek a WorldSkills szakmai versenyek célkitűzéseit követik azzal a különbséggel, hogy az egyéni megmérettetés mellett bizonyos szakmák szakmacsoportba rendeződve csapatversenyként is értékelve vannak, ezeknél a bírálati szempontok között kiemelt jelentőséggel bír - az Európai Unió számára fontos - a csapattagok közötti együttműködés, kooperáció, közös kreativitás.

2014. szeptemberében rendezik meg első alkalommal Szépségápoló területen, így immár itt lehetőségünk lesz európai szinten is megmérkőzni. 

Szöveg: Linhart Rita, felkészítő

 

A versenyre való jelentkezés menete

A honlapon található online jelentkezési lap kitöltésével, valamint a nyilatkozat elfogadásával lehet. Amennyiben a jelentkezési lapon feltüntetett adatok formailag megfelelőek, úgy a versenyszám szponzora annak tartalmi megfelelőségéről, a jelentkezés elfogadásáról az általad megadott e-mail címen értesítést küld a további teendőkről, a válogató versenyekről.

Illetve a jelentkezési feltételekről és lehetőségekről ITT olvashatsz bővebben!

 


A 2016. évi Euroskills rendezvény beszámolója ITT!

Euroskills 2014., Lille beszámoló ITT!

A 2014-es I. SkillsHungary Nemzeti Döntőről szóló beszámolónk ITT olvasható!

További információk

Megjelent: 2221 alkalommal Utoljára frissítve: 2018. június 18., hétfő 06:47

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Kozmetikus szemmel / Szépség ajándékba
A kozmetikusnál a különleges kezelések igénybevételekor nem csak látványosan megszépül a...
Rendezvénytudósítás / OMC HAIRWORLD 2012 Eredményei
Az OMC HAIRWORLD 2012 – The Hair Olimpics versenyének  eredménylistája, kategóriánként az...
Szépipari hírek / Boldog szülinapot, Tárnoky Laci bácsi!
2014 szeptemberében  Laci bácsi 95. születésnapját ünnepelte a Tárnoky Fodrásziskolában a...