Belépés
2013. december 03., kedd 02:18

EuroSkills ifjú szakemberek nemzetközi versenye

Értékelés:
(1 szavazat)

Az EuroSkills 2008 óta egy kétévente megrendezésre kerülő nemzetközi verseny, ahol fiatal szakmabeliek bemutathatják és összemérhetik tehetségüket. Az esemény mindig az egyik európai WorldSkills tagállamban kerül megrendezésre. Az EuroSkills látványos támogatása a szakmáknak, a szakmai teljesítményt középpontba helyező verseny, ahová több száz tehetség kvalifikálhatja magát a saját országában tartott válogató versenyek és nemzeti döntők keretén belül.

Az EuroSkills verseny folyamán a szerveződés tagjai, nemzetközi ipari partnerei, kormányzati ügynökségek és oktatási intézmények jönnek össze, hogy támogassák a szakmai oktatást és képzést Európában. Az elképzelés alapja, hogy együtt ösztönözzék a világszínvonalú készségek és kompetenciák kialakulását és fenntartását Európában. Ez a partnerség a hallgatók, kormányzati és magán intézmények és civil szervezetek között egyedülálló Európában.

Magyarországon többek között fodrász és szépségápoló szakmai kategóriában is lehet egyénileg nevezni, akik közül a kiválasztott legjobbak a válogató versenyek után a SkillsHungary nemzeti döntőn mérik össze tehetségüket, és ott kerül kiválasztásra az az egy személy, aki Magyarországot képviseli a nemzetközi eseményen.

 


 

Jóval fiatalabb szervezet, mint a Worldskills, 2007-ben alapították. Az EuroSkills versenyek a WorldSkills szakmai versenyek célkitűzéseit követik azzal a különbséggel, hogy az egyéni megmérettetés mellett bizonyos szakmák szakmacsoportba rendeződve csapatversenyként is értékelve vannak, ezeknél a bírálati szempontok között kiemelt jelentőséggel bír - az Európai Unió számára fontos - a csapattagok közötti együttműködés, kooperáció, közös kreativitás.

2014. szeptemberében rendezik meg első alkalommal Szépségápoló területen, így immár itt lehetőségünk lesz európai szinten is megmérkőzni. 

Szöveg: Linhart Rita, felkészítő

 

A versenyre való jelentkezés mente

A honlapon található online jelentkezési lap kitöltésével, valamint a nyilatkozat elfogadásával lehet. Amennyiben a jelentkezési lapon feltüntetett adatok formailag megfelelőek, úgy a versenyszám szponzora annak tartalmi megfelelőségéről, a jelentkezés elfogadásáról az általad megadott e-mail címen értesítést küld a további teendőkről, a válogató versenyekről.

Illetve a jelentkezési feltételekről és lehetőségekről ITT olvashatsz bővebben!

 A 2014-es I. SkillsHungary Nemzeti Döntőről szóló beszámolónk ITT olvasható!

További információk

Megjelent: 1603 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. szeptember 25., hétfő 14:09

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Trend / Divatirányzatok 2011-12. 5. rész
Divatirányzatok 2011-12.   Csömör Boglárka divatszerkesztőnk segítségével megmutatjuk, mi...
Trend / London Addixion
Ez a nyár most London körül forog! Alakítsd ki vendégeid stílusát eszerint! A L’Oréal...
Trend / Színkavalkád és kontraszt a körmökön
A nyári körömviseletek igazán kreatív önkifejezést tesznek lehetővé. A sötétkék...