Belépés

Szépségipari magazin

No result...

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

ELLE Fashion Show 2014

 

 

 

2014. április 4-5-én került idén megrendezésre az ELLE Fashion Show a Millenáris Parkban. A rendezvény második, fő napján egész nap villantak a vakuk és kápráztak a szemek a legújabb ruhakollekcióktól. A délután folyamán három különleges életpályát bejárt francia tervező saját márkájának legújabb őszi-téli kollekcióinak bemutatója volt a fő attrakció, míg az estét három felvirágzóban lévő magyar tehetség és tavaszi-nyári összeállításuk uralta a kifutón. Az alábbiakban részletesebben is beszámolunk róluk, galériánkban pedig a ruhaköltemények tekinthetőek meg.

A "maradék" időben a rendezvény támogatói is megmutathatták magukat és legújabb ruhadarabjaikat, hasonlóan látványos és káprázatos hangulatot teremtve a teremben. Az eseményen egész napos kiállítói standoknál érdeklődhettek a látogatók a különféle újdonságok iránt, amiket ingyenesen ki is próbálhattak, köztük például a L'Oréal Professionnel HairChalk termékét, amely a kis és nagykorúak között is nagy sikert aratott, míg a L'Oréal Paris "Sminkszalonjában" a nagyobb korosztály próbálhatta ki a So Couture szempillaspirált és tust a márka sminkmesterei által. A haj- és szemszépítés mellett a fogak is kezelésre kerültek a SMILEPOINT standjánál, ahol a fájdalommentes kozmetikai fogfehérítés technikájával ismerkedhettek meg a sorba állók. A GAP standnál pedig kétszeres nyereményben lehetett része a szerencséseknek, ugyanis egy új farmernadrággal lehetett gazdagabb az illető és egyben egy jótékonysági program részese is lehetett azáltal, hogy cserébe egy régi nadrágját odaajándékozta cserébe.

A nap folyamán ezen kívül, aki még nem talált magának elég elfoglaltságot, az részt vehetett 4 különböző workshopon is, köztük például a L'Oréal Professionnel bemutatóján, ahol az IT LOOKS 2014 S/S frizuratrendekkel ismerkedhettek meg az oda látogatók.

 

 

Szöveg és fotó: remeka.hu

 

Francia tervezői kollekciók képgalériája:

 

 

 

A Valentine Gauthier márka fő jellemvonásai a kifinomultság, a látszólagos nemtörődömség és az alternatív gondolkodás által befolyásolt modernség.
Valentine Gauthier legújabb kollekciójára a leginkább a következő jelzők illenek: sikkes, laza, kifinomult és városi. A kollekciót finom színek, feltűnő mintás selymek, bársonyok és pamut twill anyagok alkotják. A modernizált olasz stílus előtt tisztelgő kollekció azt a hangulatot adja vissza, amit Alain Delon híres filmje, a Ragyogó napfény, ahol a sztár olasz pamutból készült csíkos és tyúklábmintás darabokat hordott.

 

 

 

Octavio Pizarro nagy utat járt be, hogy megvalósíthassa álmát és dizájner lehessen: Chiléből költözött át Párizsba, ahol egy neves divatiskolában tanult tervezést.
Hat évvel ezelőtt Octavio új fejezetet nyitott az életében, bevezette ugyanis saját kiegészítő márkáját, amely legfőképpen az alpakka¬gyapjúra és a tradicionális dél-amerikai technikák alkalmazására épült. A darabok osztatlan sikert arattak, világszerte a legjobb áruházak kezdték árusítani őket. A márka kollekciói olyan nőknek készülnek, akik tökéletesen megtestesítik azt az extrém kettősséget, amit az Octavio Pizarro darabjaira is jellemző: kombinálják az ellentétes minőségeket. Legújabb, őszi-téli kollekcióját is a bőr és a gyapjú, a selyem és a metál, a matt és a csillogó összhangja, a világos színek és a merész megoldások jellemzik.

 

 

A francia tervezőnő, Christine Phung jellegzetesen finom, nőies, törékeny, ugyanakkor merész architektúrát alkalmazó kollekcióival szerzett nevet magának a nemzetközi divatvilágban.
Francia és kambodzsai gyökereinek köszönhetően Christine Phung otthonosan mozog a nyomott mintás anyagok színes világában. Lenyűgöző szenvedéllyel juttatja érvényre a textilek esését, érintésük gazdagságát. Multikulturális hátterének érvényre juttatása olyan összetéveszthetetlen kollekciót eredményez, amelyre egyszerre jellemző a diszkréten csábító és a szembetűnően modern hangulat.
2014. ŐSZI-TÉLI KOLLEKCIÓ: Az évszak kontrasztos árnyalatai, a föld fekete, a hó fehér és az ég kék színe határozzák meg a tervezőnő idei őszi-téli kollekcióját. Christine Phung összetéveszhetetlen stílusa ezeken a darabokon is visszaköszön: a különleges, minőségi anyagok alkalmazásától az innovatív nyomott mintákon át a szofisztikált vonalakig.

 2010-ben alapított Dori Tomcsanyi márka azoknak a fiatal nőknek kínál hordható ruházatot, akik fontosnak tartják a megjelenésüket, érdeklődnek a képzőművészet iránt, szeretik az egyedi darabokat, és a minőség mellett a kényelemről sem szeretnének lemondani.
Tavaly nagy közönség¬sikert arató minikollekciója után a soron következő tavaszi–nyári szezonra Tomcsányi Dóri újból a „Panel” életérzés hangulatát, motívumait értelmezte és hasznosította újra kollekciójának tervezésekor. A kezdetekkor a panel¬téma gondolata szórakoztató ötletként merült fel, amiről aztán hamar kiderült, hogy rengeteg kreatív izgalmat és lehetőséget tartogat magában. Dóri saját nagyszülei lakótelepi otthonából inspirálódva gyűjtötte azokat az apró, de nagyon jellemző részleteket, finom utalásokat, amiket végül a 2014-es tavaszi–nyári kollekció ruháin megfigyelhetünk.

 

Szegedi Kata egyike a legkiemelkedőbb fiatal magyar tervezőknek. Diplomáját 2009-ben kapta meg a KREA Kortárs Művészeti Iskolában. Ugyanebben az évben elnyerte a Fashion Awards Hungary legjobb fiatal tervezőjének járó díját. Látványvilága innovatív, modern dizájnt képvisel, viselője a városi, magabiztos, független nő, aki büszke egyéni stílusára, és fontosnak tartja egyediségének kifejezését a mindennapokban.
2014. tavaszi–nyári kollekció: A Kata Szegedi 2014-es tavaszi–nyári kollekcióját a sportruházat és a 80-as, 90-es évek grunge korszaka ihlette. Az új kollekció darabjaiban az aszimmetria és a rétegzés a meghatározó.
“A nyolcvanas évek szülötteként közel áll hozzám a grunge mint stílusirányzat: a Nirvana, a Pearl Jam, a Sonic Youth aranykora, az életfilozófia kifejeződése az öltözködésben – mondja Kata. – Bár a grunge bandák a kilencvenes években tiltakoztak a megbélyegzés ellen, s az öltözködés túlzott kiemelését felületességnek tartották, az X generációt magával ragadó mozgalom a popkultúra részévé vált, s magával hozta az alternatív rockzene népszerűségét. A kollekció darabjai az irányzat normákkal való szembeszegülését jelenítik meg, és a márkára jellemző ellentétek felvonultatása ezúttal sem marad el: a sportos darabokat nőies sziluettek lágyítják.”


A kortárs művészet a NUBU dizájnereinek első számú inspirációs forrása: az építészet és festészet után most a szobrászat remekeit dolgozták fel munkájukban. A 2014-es tavaszi kollekcióban új életre kelnek a Dunaújvárosi Szoborpark acélszobrai.
A tervezők, Friedrich Ferenc és Várnai Gyula Duna-parti tájban elhelyezett, köztéri szobrait választották fő motívumként a printelt darabokon, és a szokásos fekete-fehér-bézs kontraszthármast élénkzölddel és naranccsal frissítették. „A Dunaújvárosi Szoborpark mint inspirációs forrás régóta foglalkoztat. Kevesen ismerik, pedig fantasztikus, igazi paradicsom a kortárs művészet kedvelői számára. A Dunaújvárosi Acélszobrász Alkotótelep keretében, a hatvanas évektől a kétezres évek elejéig létrehozott 58 műalkotást a hetvenes évektől fokozatosan kiépülő, gazdag növényzettel beépített Duna-parton helyezték el. A tavaszi kollekció darabjai a szoborpark acélszobrai között tett sétákat idézik” – mondta el Kovács Adél tervező.

 

 

Magyar tervezői kollekciók képgalériája:

 
Szöveg és fotó: ELLE
 

 

 

Olvasóink értékelése:  / 1
ElégtelenKitűnő 

You have no rights to post comments

Legolvasottabb írások

Szépipari Hírek: Rendezvény / Szakma Sztár Fesztivál 2013
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2013-ban hatodik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló...
Szépipari Hírek: Rendezvény / Szabolcs Kupa 2015
Ebben az évben 13. alkalommal tehették próbára tudásukat tanulók és profik és először a...
Szépipari Hírek: Rendezvény / Kossuth Kupa 2018.
  A szervező iskola névadójáról elnevezett versenyen először 9 évvel ezelőtt, 2009-ben,...

REMEKA.HU éppen most

Oldalainkat 28 vendég és 0 tag böngészi

Névnap

PROFI szépítők

Szépségipari szavazás

Milyen szépségipari képzést szeretnél?

VIDEÓK - technikák, tippek, trendek